A 7-a ediție a Stagiului Național de Formare a Câinilor de Avalanșă, găzduită de județul Argeș (VIDEO)

Publicat: 14/03/2021, 18:59
Actualizat: 15/03/2021, 10:37

Județul Argeș a găzduit, timp de 10 zile, a 7-a ediție a Stagiului Național de Formare a Câinilor de Avalanșă. Astfel, 19 echipaje din 12 județe au luptat pentru atestatul anual. Anul acesta două noi echipaje s-au alăturat celor 17 deja existente.

Stagiul de la Capra, de pe Transfăgărășan, a fost unul extrem de dur, în conditiile în care în zonă a nins permanent, iar fiecare conductor a avut două prezentări pe zi, de căutare în teren accidentat și în zăpada provocată de avalanșă.

Dar stagiul în sine a fost un succes, chiar dacă anul acesta nu au avut parte și de suport aerian.

În final de stagiu, doi noi conductori împreună cu cățeii lor au obținut atestatul. România are acoperită jumătate din zona montană cu 19 echipaje, iar până la următorul stagiu salvamontiștii estimează că vor avea 26 de câini de avalanșă care pot interveni la salvarea oamenilor din situații extreme”, a declarat Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

Cotețele câinilor polițiști de la Mangalia, executate silit de o firmă de transport. Polițiștii au fost nevoiți să ia animalele acasă!

Un teren situat în curtea Poliției Mangalia, pe care se aflau padocurile câinilor de urmă și patrulare a fost câștigat în instanță și executat silit de o firmă de transport din oraș care își are sediul gard în gard cu instituția Ministerului de Interne. Rămași sub cerul liber, câinii de serviciu au fost luați acasă de polițiștii care stau la curte și au spațiu suficient.

Poliția Mangalia funcționează într-un spațiu pus la dispoziție de primărie, care i-a repartizat un fost bloc de nefamiliști. În plus, poliția orășenească a primit și o bucată de teren din jurul blocului, pentru a avea o curte în care să poată fi parcate mașinile de serviciu dar care să deservească și alte nevoi specifice muncii de poliție.

Cu 20 de ani în urmă, în această curte, polițiștii au pus mână de la mână și au construit șase padocuri pentru cei șase câini care le fuseseră arondați de Centru Chinologic Sibiu. Era vorba de doi câini de urmă și patru de patrulare, pentru folosirea cărora șase polițiști făcuseră un stagiu de pregătire de șase luni.

O fetiță de 9 ani și-a cărat câinele în spate, prin zăpadă, pentru a ajunge cu el la veterinar. A mers așa doi kilometri, iar povestea sa a impresionat o lume întreagă

Povestea micuței Cemre, o fetiță de 9 ani, din Turcia, a impresionat o lume întreagă după ce și-a cărat câinele în spate, prin zăpadă, pe o distanță de doi kilometri, pentru a ajunge cu el la veterinar.

Medicul veterinar Ogün Öztürk fusese chemat, zilele trecute, într-un sat mic din Turcia pentru a se ocupa de vaca unui localnic.

Dar ceea ce începuse ca o vizită de rutină s-a încheiat cu o poveste de viață pe care medicul nu o va uita niciodată, scrie site-ul thedodo.com, citat de Digi 24.

Acolo a întâlnit-o pe fetița de 9 ani, care – aflând de prezența sa în sat, și-a luat cățelul bolnav și l-a transportat în spate, pe o distanță de doi kilometri, prin zăpadă…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Apariția care a atras toate atenția la priveghiul Mioarei Roman. Fiica ei, Oana Roman, a...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
O chelneriță din SUA a primit un bacșiș de 10.000 de dolari. A fost concediată...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Schema extrem de simplă prin care un bărbat fura mașini de 7.000 - 8.000 de...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
„Au fost nenumărate”. Ce poreclă l-a deranjat cel mai tare pe Nicușor Dan? Primarul Capitalei...
Adrian Sârbu: Partidele nu au niciun fel de afinitate pentru interesul cetăţenilor, ci doar pentru...
Imaginile DURERII! Momente incredibile surprinse la căpătâiul Mioarei Roman
RECORD de ENERGIE! O INOVAȚIE de ultimă oră face FURORI printre...
Anunț devastator pentru SIMONA HALEP! A luat decizia care O POATE RUINA complet
Viața la bloc. Interdicția de care trebuie să țină cont asociațiile de proprietari
Mesajul transmis de Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, chiar în ziua în...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Un judecător a citat Biblia și a stârnit o dezbatere aprinsă despre embrioni