Statul român a trimis un anchetator la Milano, la locul unde a murit miliardarul Dan Petrescu. ”Distrugerile de la fața locului sunt foarte mari”

Statul român a trimis un anchetator la Milano, la locul unde a murit miliardarul Dan Petrescu. ”Distrugerile de la fața locului sunt foarte mari”
Cel mai bogat român, soția și fiul, morți în accidentul aviatic de la Milano / Foto: Aviation Accidents / This Day in History (Facebook)
Publicat: 05/10/2021, 17:07
Actualizat: 05/10/2021, 19:52

Un anchetator român a ajuns, marți, la Milano, pentru a participa la investigația privind accidentul aviatic în care au murit opt persoane, dintre care șapte români. Reprezentantul României este angajat al Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS), instituție din subordinea Ministerului Transporturilor. Surse din aviație au precizat pentru Gândul că ancheta este foarte grea, din cauza distrugerilor mari suferite de aparatul de zbor pilotat de miliardarul Dan Petrescu.

„Cu privire la accidentul din data de 03.10.2021, produs în localitatea San Donato, Milano (Italia) în care a fost implicată aeronava Pilatus PC-12, înmatriculată YR-PDV, Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a desemnat un investigator din cadrul AIAS care să participe, în calitate de reprezentant acreditat, la investigația privind siguranța efectuată de Agenția Națională pentru Siguranța Zborului (ANSV) din Italia”, au transmis reprezentanții AIAS.

Surse din aviație au precizat pentru Gândul că reprezentantul României a ajuns marți la Milano și deja se află la locul tragediei.

„Ancheta este condusă de statul unde s-a produs accidentul, respectiv Italia. Reprezentantul României va sta mai multe zile acolo, ancheta fiind una extrem de grea, din cauza distrugerilor foarte mari cauzate de accident”, au precizat sursele citate.

La anchetă vor mai participa reprezentanți din Elveția, țara în care a fost construit avionul prăbușit la Milano, precum și din Canada, statul în care a fost construit motorul aparatului de zbor.

Tipul de avion implicat în tragedia de la Milano, Pilatus PC-12, este apreciat, însă are un singur motor.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică peste o clădire din Milano. Aparatul era pilotat de miliardarul Dan Petrescu, iar în aeronavă se mai aflau fiul și soția sa, care mergeau spre Olbia, Sardinia, acolo unde aveau o casă. În aparatul de zbor mai erau încă cinci persoane, toți cei opt pasageri fiind decedați în urma accidentului.

„Niciodată nu se îndreaptă avionul spre o clădire”

Sorin Stoicescu, fostul şef al Aviaţiei Civile din România, a explicat pentru Gândul care ar putea fi cauzele care au condus la accidentul aviatic de la Milano.

„S-a întâmplat ceva la bordul avionului. S-a întâmplat un eveniment care a determinat ca, la un moment dat, pilotul să piardă total controlul aeronavei, pentru că așa se explică prăbușirea aparatului peste acea clădire.

Potrivit procedurilor, dar și potrivit pregătirilor pe care la fac piloții, niciodată nu se îndreaptă avionul spre o clădire în momentul în care aparatul trebuie să aterizeze forțat. Se poate duce pe o tarla, pe o șosea, dar niciodată spre o clădire, și avea destule locuri în zona aceea. Asta înseamnă că a pierdut controlul total al aparatului”, a spus Sorin Stoicescu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii