STB se digitalizează. Plata cu cardul va fi disponibilă în toate mijloacele de transport

STB se digitalizează. Plata cu cardul va fi disponibilă în toate mijloacele de transport
STB se digitalizează. Plata cu cardul va fi disponibilă în toate mijloacele de transport/FOTO: mobilitate.eu
Publicat: 28/01/2022, 18:36

STB anunță că va introduce plata cu cardul bancar în toate mijloacele de transport din București, astfel biletul de călătorie poate fi mai ușor achiziționat. Până în acest moment de această facilitate era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar și Mercedes Hibrid.

Societatea de transport anunță că procesul de digitalizare va avea termen de implementare 180 de zile.

„Până acum, această facilitate era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar și Mercedes Hibrid. Pentru a permite tuturor cetățenilor să își achite rapid și ușor călătoria, chiar dacă nu dețin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat – tramvai, troleibuz sau autobuz de generație veche, STB SA a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziție a acestui serviciu.

„Utilizatorii noștri așteaptă simplificarea procesului de plată și integrarea tehnologiei în rutina lor zilnică. Ei pot folosi cu ușurință dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociale unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare”, a declarat Directorul General STB SA – Adrian Criț.

Un alt avantaj al acestei soluții de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât și plata cu cardul de transport.

Termenul de implementare a serviciului de plată cu cardul bancar direct în vehicule este de 180 zile, condiționat și de situația pandemică la nivel internațional ce a afectat piața de componente electronice și implicit numărul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA.