Strategia Ucrainei după 262 de zile de război. Ministrul ucrainean al Apărării: „Reprezintă viitorul războiului pe planetă. În următorii ani, încercăm să fim ca Israelul, mai independenţi”

Strategia Ucrainei după 262 de zile de război. Ministrul ucrainean al Apărării: Reprezintă viitorul războiului pe planetă. În următorii ani, încercăm să fim ca Israelul, mai independenţi
Publicat: 12/11/2022, 12:25
Actualizat: 12/11/2022, 12:29

În timp ce războiul ruso-ucrainean a ajuns în cea de-a 262 zi, Ucraina face o schimbare de strategie și decide să-şi dezvolte o industrie puternică în domeniul militar şi al apărării, inclusiv o „armată de drone.” Totodată, se are în vedere ca țara invadată de Rusia să-şi producă propria artilerie de calibru NATO. Potrivit informațiilor, preluarea de către stat a unor participaţii private în companii strategice face parte din acest demers, a explicat, în cadrul unui interviu, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

„Încercăm să fim ca Israelul – mai independenţi, în următorii ani. Cred că cel mai bun răspuns (poate fi văzut) în Israel în modul în care şi-au dezvoltat ei industria naţională pentru forţele armate. Asta i-a făcut independenţi”, a explicat ministrul ucrainean într0un interviu pentru Reuters, preluat de News.ro.

Ucraina, în plin proces de fabricare a unei „armate de drone”

Oleksii Reznikov a dezvăluit că Ucraina se află deja în plin proces de fabricare a unei „armate de drone” pentru a putea face faţă invaziei ruse, după ce în ultimele săptămâni Moscova a declanşat valuri de atacuri cu drone „kamikaze” de fabricaţie iraniană lovind infrastructura ucraineană vitală.

În plus, potrivit sursei citate, Ucraina vrea să fabrice capacităţi de bruiaj al dronelor, dar şi propriile drone aeriene, submarine şi terestre. Acestea reprezintă „viitorul războiului pe planetă”, a declarat Oleksii Reznikov în interviul pentru Reuters, citat de g4media.

Preluarea controlului de către statul ucrainean asupra unor companii strategice-cheie

Ucraina a anunţat luni, invocând legea marţială, că naţionalizează compania Motor Sich, care produce motoare de înaltă performanţă, precum şi doi producători de petrol, Ukrnafta şi Ukrtatnafta, alături de producătorul de camioane AvtoKrAZ şi compania Zaporijtransformator, care produce transformatoare.

Aceste companii, care aparţineau unora dintre cei mai bogaţi oameni din ţară, au fost preluate pentru nevoile de apărare, a declarat Guvernul. A fost pentru prima dată când Kievul a aplicat legea marţială în acest mod.

Cu privire la acest subiect, Reznikov a explicat în interviul pentru Reuters că preluarea controlului de către stat asupra unor companii strategice-cheie face parte din planul mai amplu al Kievului referitor la industria apărării.

 „Suntem absolut deschişi la orice sugestie din partea partenerilor în care avem încredere. Cred că în următoarea etapă a acestui plan, (vom avea) oaspeţi din partea celor mai mari companii din lume, iar acestea vor construi noi fabrici în Ucraina”, a declarat ministrul Oleksii Reznikov.

„Nu contează când vom deveni membru de drept al alianţei NATO. Am devenit deja de facto un partener NATO chiar acum. De aceea, trebuie să ne dezvoltăm împreună industria militară”, a spus Oleksii Reznikov.

Ucraina își face prima apariție oficială la summitul ASEAN

Ucraina își face prima apariție oficială la summitul ASEAN. Kuleba îi laudă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru „sprijinul politic”. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, i-a lăudat sâmbătă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru că au transmis un mesaj de susținere politică Kievului.

Vorbind cu reporterii la summitul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Phnom Penh, Kuleba a abordat tratatul în mare măsură simbolic semnat de Ucraina cu națiunile din Asia de Sud-Est în cadrul summitului, transmite dpa.

„Suntem bucuroși că în timpul președinției cambodgiene semnarea a devenit realitate și că a fost asigurat consensul”, a declarat Kuleba. „Îl luăm ca pe un mesaj de sprijin politic din partea țărilor ASEAN pentru Ucraina”.

Într-o lungă conferință de presă, Kuleba a descris atrocitățile comise de forțele armate ruse și a declarat că Rusia face „jocul foamei” cu lumea prin blocarea exporturilor de cereale ucrainene, scrie Mediafax.

Comisia Europeană alocă un miliard de euro pentru Coridoarele Solidarității. Banii, destinați exporturilor agricole ale Ucrainei. Acordul a fost semnat și de România

Comisia Europeană alocă un miliard de euro pentru Coridoarele Solidarității. Banii sunt destinați exporturilor agricole ale Ucrainei, precum și pentru exportul și importul altor bunuri. Acordul a fost semnat și de România.

„Fiind unul dintre cei mai mari producători de cereale din lume, Ucraina a furnizat în mod normal aproximativ 45 de milioane de tone de cereale pe piața globală în fiecare an. Cu toate acestea, în războiul său brutal împotriva Ucrainei, Rusia vizează în mod deliberat producția și exporturile agricole, blocând trecerea în siguranță către și dinspre porturile ucrainene de la Marea Neagră și construind stocuri în silozuri de cereale.

Acest lucru a condus la creșterea prețurilor mondiale la cereale, a creat insecuritate alimentară la nivel global și a pus în pericol mijloacele de trai a milioane de oameni care se bazează pe aceste cereale, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului