Recompensă de 15 milioane de dolari pentru informații despre un grup de hackeri ruși! Cine oferă banii

Recompensă de 15 milioane de dolari pentru informații despre un grup de hackeri ruși! Cine oferă banii
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 07/05/2022, 23:06

SUA oferă o recompensă de până la 15 milioane de dolari pentru informații despre grupul Conti, specializat în ransomware, cu sediul în Rusia. „A fost acuzat de atacuri de extorcare cibernetică în întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Recompensa cuprinde 10 milioane de dolari pentru identificarea sau localizarea liderilor grupului și 5 milioane de dolari pentru informații care duc la arestarea oricărei persoane care colaborează cu Conti.

„Prin oferirea acestei recompense, Statele Unite își demonstrează angajamentul de a proteja potențialele victime ale ransomware-ului din întreaga lume de exploatarea de către infractorii cibernetici”, a spus el.

FBI estimează că peste 1.000 de victime ale grupului Conti au plătit în total peste 150 de milioane de dolari, a mai precizat Price, prin intermediul unui comunicat, citat de Mediafax.

Price a precizat că grupul Conti a fost acuzat de un atac din aprilie asupra platformelor fiscale și vamale din Costa Rica, atac care a afectat comerțul exterior al țării din America Centrală.

În februarie, grupul Conti a promis că va ataca inamicii Kremlinului dacă aceștia vor reacționa la invazia Rusiei în Ucraina.

Anul trecut, tot FBI declara că grupul Conti a fost responsabil pentru atacarea a 16 rețele medicale și de prim ajutor din Statele Unite.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult