Sute de tone de deșeuri, oprite la intrarea în țară. Ce declarau șoferii despre produsele transportate

Publicat: 21/06/2021, 11:53

Sute de tone de deșeuri, declarate drept haine second hand, dar și plastic, cartoane sau articole de mobilier, au fost oprite în ultimele zile să intre în țară la punctele de trecere a frontierei.

Șase TIR-uri cu peste 100.000 de kilograme de deșeuri au fost oprite să intre în Romania, de polițiștii de la Punctele de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand și lucrătorii Gărzii de Mediu, la sfârșitul săptămânii trecute, a anunțat, luni, Poliția de Frontieră.

Mai concret, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand au controlat, pe sensul de intrare în ţară, șase automarfare, conduse de cetăţeni români, în cursul zileleor e vineri și sâmbătă. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România.

Totuși, pentru că existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele patru vehicule erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri, potrivtit Poliției de Frontieră.

În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Peste 2.000 de tone de deșeuri „deturnate”, în cinci luni

Și în Satu Mare, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis, vinerea trecută, intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 27 de tone de kilograme de deșeuri, constând în haine second hand, pentru care, de asemenea, șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Articolele proveneau de la diferite societăți comerciale din Austria și Olanda,  pentru firme din România și erau ntr-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri

La fel s-a întâmplat cu o zi înainte la Punctul de trecedere a frontierei Nădlac II, unde au constatat că mobilierul și hainele second hand, însumând peste 130 de tone, transportate de opt marfare, erau de fapt deșeuri și nu a fost permisă intrarea lor în țară. Acestea proveneau de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, declara marțea trecută că în ultimele 24 de ore autoritățile au oprit intrarea în țară a aproximativ 200 de tone de deșeuri, iar în primele cinci luni ale anului au fost emise dispoziții de returnare a deșeurilor în țările de expedinție pentru 105 containere și șapte autotiruri care însumau aproximativ 2.200 de tone de deșeuri.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...