Tâlharul care l-a torturat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu, pus oficial sub acuzare. Prejudiciul a fost stabilit de procurori la jumătate de milion de euro!

Publicat: 10/12/2020, 15:37
Actualizat: 10/12/2020, 15:37

Bărbatul care, în luna octombrie, l-a jefuit pe milionarul Dan Nicorescu a fost pus, oficial, sub acuzare de către procurorii Tribunalului de pe lângă Tribunalul București. În plus, anchetatorii au stabilit și prejudiciul final provocat de tâlharul de origine basarabeană, care a fost fixat la suma de 500.000 de euro.

Dan Nicorescu a trecut, cu aproximativ trei luni în urmă, prin momente cumplite, după ce s-a pomenit în toiul nopții cu doi bărbați mascați, care intraseră în vila sa din Șoseaua Nordului. Necunoscuții, care au profitat și de faptul că acesta era singur acasă, l-au amenințat pe omul de afaceri cu un pistol după care l-au imobilizat cu o pereche de cătușe, legându-l de un scaun.

Apoi, tâlharii i-au luat bijuteriile pe care le purta și ceasul de la mână, după care au răscolit în casă până au găsit și alte ceasuri și bijuterii, dar și 2.500 de euro.

Dacă inițial paguba fusese evaluată la aproximativ 300.000 de euro, în final, anchetatorii au stabilit, în funcție de evaluarea făcută de omul de afaceri, că paguba ajunge, de fapt, undeva la jumătate de milion de euro.

„Prin ordonanța procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București din data de 08.12.2020 s-a dispus extinderea acțiunii penale față de inculpatul R.S. și pentru participarea sa în calitate de autor la comiterea infracțiunilor de tâlharie calificată care a produs consecințe deosebit de grave și lipsire de libertate în mod nelegal”, au anunțat procurorii.

În plus, procurorii au stabilit și faptul că sănătatea lui Dan Nicorescu a fost pusă în pericol după ce, atunci când au plecat cu prada, tâlharii l-au lăsat legat, fiind eliberat abia după orele 14.00, când a fost vizitat de iubita lui.

Serghei Rădean, identificat după ADN

Polițiștii au reușit să identifice numai unul dintre tâlhari, după o urmă ADN ridicată de criminaliștii bucureșteni. Este vorba despre Serghei Rădean, un basarabean care are și cetățenie română și care la momentul în care a fost identificat se afla deja în custodia autorităților române, fiind arestat pentru aruncarea în aer a două bancomate, din București și Brăila.

În același timp, Rădean este supectat și că, ajutat de mai mulți complici, a mai comis un jaf similar celui din locuința lui Dan Nicorescu.

Este vorba despre o tâlhărie care a avut loc în cursul lunii noiembrie 2018, când, într-o noapte, împreună cu alte două persoane, a intrat în casa unei familii din Călărași. După ce și-au bătut victimele, tâlharii au fugit cu bunuri în valoare de 65.000 de lei. Anchetatorii au menționat că, înainte să plece, basarabeanul a luat cu el și o sticlă de tărie, pe care victimele o aveau pe masă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, prejudiciul nu a fost recuperat pentru niciunul dintre jafurile în care ar fi fost implicat Serghei Rădean.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală