Tânăr de 19 ani, căutat de scafandri în zona Corbu. A intrat în mare şi nu a mai ieşit la mal

Tânăr de 19 ani, căutat de scafandri în zona Corbu. A intrat în mare şi nu a mai ieşit la mal
Scafandru / Foto caracter ilustrativ / Sursa: Profimedia
Publicat: 09/09/2022, 11:43
Actualizat: 09/09/2022, 11:48

Amplă acțiune de căutare în zona Corbu. Un tânăr de 19 ani a intrat în mare, dar nu a mai ajuns niciodată la mal.

Tânărul a intrat în Marea Neagră joi duăpă-amiază, dar nu a mai ieșit la mal.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost făcut joi, în jurul orei 15:10, anunță ISU Constanța.

15 scafandri îl caută

El a fost căutat de scafandri toată după-amiaza, dar căutările au fost oprite la ora 21:00, odată cu lăsarea nopții.

Vineri dimineață, 15 scafandri și o ambarcațiune TARGA din Portul Tomis s-au întors la Plaja Corbu pentru a relua căutările.

Un salvamar român a devenit erou în Italia după ce a salvat viața unui copil de 12 ani: ”Nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci”

Au fost momente dramatice pe o plajă italiană din Ostia, la începutul lunii iulie, după ce un copil de 12 ani, recuperat inconștient din apă de salvamari, s-a aflat la hotarul dintre viață și moarte. Doar intervenția rapidă a unui salvamar român, Alin Stoian, a evitat o tragedie.

Atunci, Alin Stoian a devenit un erou în Italia, chiar mama copilului salvat numindu-l astfel într-un mesaj pe care i l-a trimis după ce băiatul ei a fost externat din spital.

„Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului. Conform La Repubblica, intervenția românului de 38 de ani asupra copilului de 12 ani care s-a simțit rău în mare, la Ostia, a fost salvatoare.

Lanț uman la malul mării. Turiștii s-au mobilizat pentru a ajuta trei salvamari după o acțiune dificilă

Mai mulți turiști au format un lanț uman, în dimineața zilei de marți, 4 august, în stațiunea Eforie Nord, pentru a ajuta trei salvamari care intraseră în marea agitată pentru a salva un turist în stare de ebrietate și care refuza să fie scos la mal.

Oamenii aflați pe plaja de la Eforie Nord au văzut cum trei salvamari au intervenit pentru a salva un turist care s-a aventurat în mare, deși era arborat steagul roșu.

Cum valurile foarte puternice au îngreunat revenirea salvatorilor, mai mulți oameni de pe plajă au format un lanț uman și i-au ajutat pe cei trei. Cu ajutorul oamenilor, cele patru persoane au ajuns la mal în siguranță.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase