Lanț uman la malul mării. Turiștii s-au mobilizat pentru a ajuta trei salvamari după o acțiune dificilă

Lanț uman la malul mării. Turiștii s-au mobilizat pentru a ajuta trei salvamari după o acțiune dificilă
Lanț uman la Eforie Nord / Sursa: Litoral TV
Publicat: 05/08/2020, 11:21

Mai mulți turiști au format un lanț uman, ieri dimineață, în Eforie Nord, pentru a ajuta trei salvamari care intraseră în marea agitată pentru a salva un turist în stare de ebrietate și care refuza să fie scos la mal.

Oamenii aflați pe plaja de la Eforie Nord au văzut cum trei salvamari au intevenit pentru a salva un turist care s-a aventurat în mare, deși era arborat steagul roșu.

Cum valurile foarte puternice au îngreunat revenirea salvatorilor, mai mulți oameni de pe plajă au format un lanț uman și i-au ajutat pe cei trei. Cu ajutorul oamenilor, cele patru persoane au ajuns la mal în siguranță, relatează Litoral TV.

Șeful salvamarilor din Eforie Nord: „Nu a fost de acord de fie ajutat să vină spre mal”

Potrivit șefului salvamarilor din Eforie Nord, Gelu Vătămescu, turistul a intrat în mare ignorând toate avertizările salvamarilor și a fost luat de curenți și a fost dus în larg.

„Au intervenit trei salvamari. Nu a colaborat niciun moment, nu a fost de acord de fie ajutat să vină spre mal. Până la urmă a văzut că nu mai poate, s-au chinuit și băieții și salvamarii cu el. Până la urmă au obosit și băieții luptând contra curenților, s-a făcut un lanț uman, s-au mobilizat și i-au ajutat pe băieți până la urmă să iasă cu toții la mal”, a spus Gelu Vătămescu, citat de Litoral TV.

Potrivit IGSU, este 300 de pompieri sunt la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Echipajele de pe ambulanţele SMURD deservesc opt puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter și Vama Veche).

De asemenea, de la începutul anului până ieri, 21 persoane au fost salvate de la înec din mare și 3 persoane din lacuri.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase