Tânăra din imagine suferă de sindromul „Alice în Țara Minunilor”. Ce este și cum se manifestă, de fapt

Tânăra din imagine suferă de sindromul Alice în Țara Minunilor. Ce este și cum se manifestă, de fapt
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 31/07/2022, 13:45
Actualizat: 31/07/2022, 13:55

O femeie din Las Vegas dezvăluie că trăiește un coșmar de când a aflat că suferă de o afecțiune extrem de rară numită sindromul „Alice în Țara Minunilor”. Ea a fost diagnosticată cu migrene vestibulare cronice, o boală care provoacă amețeli persistente posturale-perceptuale (PPPD) și sindromul Alice în Țara Minunilor.

Etta Shaheen, în vârstă de 41 de ani, a rămas țintuită la pat timp de doi ani, deoarece simțea ca „plutește” în afara corpului ei, ceea ce a adus-o în imposibilitatea de a nu putea face nici măcar un duș singură, spune ea.

Femeia, originară din Las Vegas, a observat că ceva nu era în regulă cu ea spre sfârșitul anului 2019. Într-un interviu recent, ea și-a amintit că se simțea dezechilibrată, iar capul ei era „plin cu vată”. Cu toate că a consultat mai mulți medici, aceștia i-au spus că nu era nimic mai mult decât o stare de anxietate obișnuită.

„Am făcut RMN și tomografii și totul a revenit la normal – dar ceva nu a fost foarte în regulă și am fost îngrozită”, a spus Shaheen, cunoscută acum sub numele de „Dizzy Diva”, pe Instagram.

La începutul anului 2020, femeia a suferit un colaps, căzând din picioare în timp ce spăla rufele. Ea a fost dusă de urgență la spital, iar de atunci a știut că ceva nu era în regulă cu ea, povestește femeia, potrivit cotidianului New York Post.

„Inima îmi bătea cu putere, transpiram, îmi era extrem de frig și credeam că am avut un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Mi-am dat seama că nu pot să merg și că abia mai pot vorbi”, a spus ea pentru Jam Press și NeedToKnow.online.

Disperat să afle ce era în neregulă cu ea, partenerul ei Michael a căutat un medic orl-ist, care a diagnosticat-o cu migrene vestibulare cronice – care provoacă amețeli persistente posturale și perceptuale și puțin cunoscutul sindrom „Alice în Țara Minunilor” .

La spital, femeii i s-au făcut o serie de teste, inclusiv analize de sânge, o scanare a creierului și controale la ochi – dar toate au revenit ca în mod normal.

„În primii doi ani, simptomele mele au fost 24/7. A fost cel mai greu moment din viața mea, a fost atât de debilitant încât nici nu pot să-l exprim în cuvinte. Nu puteam să fac nimic – nici măcar nu puteam coborî scările”, spune femeia.

Cu timpul, ea a povestit însă că a învățat cum să se ocupe de starea ei, care a inclus o schimbare completă a stilului de viață, adăugând că partenerul ei a fost „incredibil” în a o ajuta să aibă grijă de ea.

„În primul rând, a trebuit să-mi dau seama care sunt declanșatorii, ce mă face să mă simt mai rău. Așa că mi-am schimbat dieta, am încercat să reduc cât mai mult posibil stresul, am eliminat oamenii toxici din viața mea și m-am asigurat că îmi mișc corpul zilnic”, mai spune ea.

PPPD se referă la starea de amețeală pentru o perioadă lungă de timp în mod constant, în timp ce sindromul „Alice în Țara Minunilor” este atunci când o afecțiune provoacă episoade temporare de percepție distorsionată și dezorientare.

Potrivit Healthline, persoanele cu sindrom se pot simți mai mari sau mai mici decât sunt de fapt și, de asemenea, pot descoperi că în camera în care se află mobilierul din jur pare să se miște și să simtă lucrurile mai departe sau mai aproape decât sunt în realitate, la fel ca personajul din opera clasică scrisă de Lewis Carroll, Alice în Țara Minunilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?