Tânărul care a fost vaccinat greșit la rapel: „Am simțit cum transpir. Este o reacție de panică! Nu mă gândeam că trebuie să fiu vigilent”

Tânărul care a fost vaccinat greșit la rapel: „Am simțit cum transpir. Este o reacție de panică! Nu mă gândeam că trebuie să fiu vigilent”
Alin Ionescu, tânărul vaccinat greșit la rapel (FOTO: Facebook)
Publicat: 18/03/2021, 08:46
Actualizat: 18/03/2021, 08:53

Alin Ionescu, tânărul care a fost vaccinat la rapel cu o doză de la Moderna, în loc de serul Pfizer, a explicat miercuri seară, la Digi 24, cum s-au întâmplat lucrurile și ce a simțit când și-a dat seama de eroare.

Acesta este jurnalist, dar și bolnav cronic, suferind de diabet, astfel că s-a încadrat în etapa a II-a de vaccinare. Inițial, a fost vaccinat pe 24 februarie cu serul Pfizer, dar miercuri (17 martie), la rapel, a primit serul de la Moderna.

Am simțit cum transpir. E o reație de panică, inițial. (…) Sunt un om care se gândește în perspectivă. Oricât aș fi asigurat că o să fiu bine, mă întreb pe baza a ce? Fiecare om e diferit, poți avea reacții diferite pentru că în corpul tău aceste substanțe se pot combina diferit, așa că am o rezervă”, a povestit el la Digi 24.

Alin Ionescu a spus că și-a dat seama ce s-a întâmplat când o asistentă a încercat să valideze vaccinarea în sistem, precizând că și asistentele din cabinet s-au panicat, dar că apoi a fost chemat un medic care l-a liniștit, i-a spus să nu-și facă griji pentru că nu va păți nimic și că această situație s-a mai întâmplat.

Medicul i-a propus lui Alin Ionescu să îl treacă în sistem că a fost vaccinat tot cu Pfizer, fiind refuzat de pacient. Astfel, nu a putut primi adeverinţă de vaccinare. Tânărul este în stare bună și nu a avut efecte adverse importante.

Nici nu mă gândeam că trebuie să fiu vigilent. De ce ar trebui să fie treaba mea să întreb din metru în metru: Pfizer îmi faceți?”, a spus el.

Ionescu a vorbit și despre discuția pe care a avut-o cu șefa centrului de vaccinare, care i-a spus și ea că nu e o problemă faptul că i-a fost administrat un vaccin greșit, dar că nu-i poate da adeverința de vaccinare. Tot ea l-a întrebat dacă e pe insulină, în condițiile în care Ionescu suferă de diabet.

Atunci când un medic te întreabă: «Ești pe insulină?» nu e discuția la care mă așteptam, pentru că sunt tânăr și cel mai probabil am diabet de tip 1, este mai des întâlnit mai ales la persoanele slabe. Doamna doctor a spus apoi că și ea are probleme de sănătate, mai grave decât ale mele. Ce voia să-mi spună e că toată lumea e bolnavă și să nu mă mai plâng, că am vaccin. Eu așa am perceput-o”, a afirmat Alin Ionescu.

„Mi s-a spus că păstrăm legătura să vedem ce se întâmplă cu adeverința. Asta m-a supărat, mi s-a părut așa, că la Romexpo lumea merge pentru adeverință de vaccinare: avem adeverință, călătorim liniștiți, nu mai stăm în carantină, nu mai contează dacă facem sau nu vaccinul”, a mai spus el.

El a spus că medicii au lăsat să se înțeleagă că vaccinarea sa e compromisă și nu poate repeta vaccinul decât atunci când vor fi vaccinați din nou cei care au făcut deja acest lucru. Gheorghiță l-a sunat apoi și i-a spus că, cel mai probabil, cele două vaccinuri funcționează împreună și, la întrebarea lui, i-a recomandat să facă un test de anticorpi.

Mi-a spus că sunt mai multe cazuri și Valeriu Gheorghiță (șeful Comitetului de vaccinare, care l-a sunat persoanl pe Alin, ca să îl liniștească-n.r.) a spus că verifică dacă au mai fost cazuri și nu au fost raportate. Dacă eu eram o persoană în vârstă, fără să comunice, care nu înțelege atât de bine, ei făceau vaccinul greșit și-i spuneau omului că o să fie bine și el pleca acasă, probabil că nu se afla”, a mai spus Ionescu.

Peste 54.000 de români au fost vaccinați, în ultimele 24 de ore. Au fost raportate aproape 235 de reacții adverse

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat, miercuri, că 54.281 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, fiind raportate 234 de reacții adverse, din care cinci de tip local, iar restul de tip general.

Dintre acestea, 40.983 au primit prima doză de vaccin, iar restul 13.298 de persoane, a doua doză. Totodată, CNCAV a mai precizat că 38.674 de persoane au fost imunizate cu vaccin Pfizer, 9.049 cu Moderna și 6.558 cu AstraZeneca.

Klaus Iohannis: „Acest nou val poate fi chiar ultimul”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-o declarație de presă susținută după ședința de lucru pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, că acest nou val al pandemiei de coronavirus ar putea fi ultimul.

Șeful statului a subliniat că situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ, acesta mai punctând că este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național.

Președintele a tras un semnal de alarmă, spunând că „șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.”

Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum!”, a spus, printre altele, președintele.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?