UPDATE: Bugetul a fost votat! Tensiuni la Primăria Capitalei. Grupul PSD a părăsit sala la ședința pentru bugetul Bucureștiului pe 2023

UPDATE: Bugetul a fost votat! Tensiuni la Primăria Capitalei. Grupul PSD a părăsit sala la ședința pentru bugetul Bucureștiului pe 2023
Publicat: 03/02/2023, 14:09
Actualizat: 03/02/2023, 19:24

Vineri se supune la vot proiectul de buget al Bucureștiului pe anul 2023. La ora transmiterii acestui articol, ședința este în desfășurare, iar grupul PSD a părăsit sala Consiliului General al Muncipiului București.

Update: 14:53: Bugetul Capitalei pe 2023 a fost votat cu 29 de voturi „pentru” și zero „împotrivă”

Sunt tensiuni în ședința CGMB de vineri, unde se supune votului proiectul de buget al Capitalei.

Grupul PSD a părăsit sala, după ce consilierii au respins un amendament depus de social democrați.

„Am depus un amendament de bun simț, care îndrepta din greșelile care s-au făcut în elaborarea bugetului. Este o formă de protest, pentru că se refuză orice formă de dialog cu opoziția. Este o viziune greșită a democrației, o viziune șchioapa a ceea ce înseamnă democrația”, a declarat pentru Gândul Valeriu Șuhan, consilier general PSD.

Amendamentul celor de la PSD prevedea, printre altele, suplimentarea cu 630 de milioane de lei pentru plata stimulentelor financiare, suplimentarea cu 56 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor pentru proiectul „Bancă de alimente, Cantină socială, Centru de asistenţă pentru mamă şi copil şi reintegrare socio-profesională”.

Buget de 11,3 miliarde de lei

De asemenea, cei de la PSD au cerut  în plus la buget 25 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la blocul de locuinţe sociale de pe Prelugirea Ghencea.

Proiectul de buget s-a aflat în dezbatere publică, iar aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde de lei.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase