Termoenergetica: 880 de blocuri și un spital rămân fără apă caldă până pe 3 iulie

Termoenergetica: 880 de blocuri și un spital rămân fără apă caldă până pe 3 iulie
Publicat: 11/06/2022, 12:41

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunță că începând din data de 14 iunie, se vor executa lucrări de primă urgență pentru înlocuirea conductelor de tur și de retur cu diametrul de 1.100 mm din Magistrala Berceni.

„Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate la intersecția străzilor Turnu Măgurele și Democrației și impun oprirea furnizării apei calde pentru un număr de aproximativ 590 de blocuri și Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare, până în data de 03 iulie 2022, ora 24.00”, anunță Termoenergetica.

Potrivit sursei citate, lucrarea presupune înlocuirea a aproximativ 50 de metri de conductă (tur și retur) cu diametrul de 1.100 mm.

În această perioadă vor fi efectuate și verificările hidraulice

„Cu această ocazie va fi efectuată și înlocuirea punctului fix, prin montarea unor elemente de construcție metalică, pentru a menține siguranța în exploatare din punctul de vedere al dilatărilor rețelei de termoficare.  Cu ocazia derulării acestor lucrări, echipele companiei vor efectua mai multe operațiuni tot pentru menținerea în siguranță a exploatării acestei magistrale, respectiv: revizia compensatorilor de tur și de retur din două cămine de vizitare (Strada Luică) și  înlocuirea unor aerisiri și a unor curbe de conductă și înlocuirea unui alt cupon de țeavă pe această conductă în căminul de termoficare aflat pe strada Moldovița. Furnizarea apei calde pentru un număr de aproximativ 290 de blocuri va fi sistată până în data de 03 iulie 2022, ora 24.00”, anunță compania de termoficare.

De asemenea, potrivit sursei citate, în această perioadă vor fi efectuate și verificările hidraulice de etanșeitate pe Magistrala Progresu – Berceni, pentru tronsonul amplasat în perimetrul străzilor Luică, Stupilor, Covasna, Uioara, Reșita, Giurgiului și Bulevardul Brâncoveanu.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, recent, că 90% din rețeaua de termoficare a Bucureștiului are o vechime de peste 30 de ani și există porțiuni cu o vechime de 50 de ani. În acest context, oficialul a precizat că, anul acesta, lucrările la rețeaua de termoficare se vor desfășura pe patru șantiere de câte 10 kilometri de rețea și pe alte câteva zeci de șantiere mici, a câte 50 – 100 de metri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase