„Terorist” în școală, cu pistol de jucărie. Tânărul este anchetat de polițiștii botoșăneni

„Terorist” în școală, cu pistol de jucărie. Tânărul este anchetat de polițiștii botoșăneni
Foto: Pixabay.com
Publicat: 14/01/2022, 10:09

Gluma nesărată a unui elev de 16 ani i-ar putea cauza multe probleme cu legea. Tânărul din județul Botoșani a ajuns în atenția polițiștilor după ce „înarmat” cu un pistol de jucărie, a pătruns în două săli de clasă din Liceul Pedagogic și i-a amenințat pe elevi.

Mai mult, adolescentul, elev al unui alt liceu din oraș, și-a pus pe față o bucată de pânză, pentru a imita o cagulă, scrie monitorulbt.ro.

Fiind de aceeași vârstă cu ceilalți, acesta a intrat fără probleme în liceu.

„Și-a pus cagula pe față și a intrat în două clase”

Părinții elevilor de la Liceul Pedagogic din Botoșani nu au fost amuzați de gluma adolescentului.

„A intrat nestingherit în liceu, pe intrarea elevilor. Paznicul chiar dacă l-ar fi văzut, nu putea să ştie dacă e sau nu elev la acel liceu. Apoi şi-a pus acea cagulă pe faţă şi a intrat în două clase, îndreptând pistolul spre elevi şi profesori, fără a spune ceva şi a fugit. Poate pentru el a fost o glumă, dar una de prost gust. Poate şi dacă erau uniforme, sau un alt mod de apartenţă ca imagine la liceu, ar fi fost mai uşor recunoscut de paznic”, a declarat unul dintre părinți.

După ce a făcut gluma sinistră, tânărul a fugit, dar a fost identificat de polițiști, la scurt timp. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de violare a sediului profesional”, a declarat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Ce riscă tânărul „pistolar”

Minorul este instituționalizat și face parte dintr-un centru de tip familial al DGASPC. Acesta ar avea și afecțiuni psihice minore, potrivit unor surse din cadrul Protecției Copilului. El a fost evaluat și s-a concluzionat că nu reprezintă un risc pentru cei din jur.

Potrivit codului penal, tânărul riscă între 3 luni și 2 ani pentru fapta sau sau amendă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult