Ţiriac Tower – cea mai nouă clădire de birouri din centrul Capitalei

Publicat: 17/05/2022, 16:23
Actualizat: 17/05/2022, 16:25

Ţiriac Tower, proiectul de birouri dezvoltat de Ţiriac Imobiliare în Piaţa Victoriei din Bucureşti, a fost inaugurat în prezența omului de afaceri. Clădirea de birouri a atins dej un grad de ocupare de 95%, locația devenind astfel un pol central pentru jucători importanți ai industriilor IT, farmaceutice, asigurări, imobiliare și servicii.

„În mijlocul Bucureștiului, vă rog să mergeți împrejur să vedeți despre ce e vorba, ne lăudăm cu o construcție de 5 stele. Este începutul unei ere a Țiriac Imobiliare care să se desfășoare în următorii ani începând cu București, urmând cu Timișoara, Brașov și alte localități mai mici. De ce imobiliare? România este după 32 de ani foarte în urmă cu ceea ce înseamnă imobiliare moderne. Ce înseamnă moderne? Un sistem de deplasare în imobil mult mai ușor ca în altele făcute acum 20 de ani, 10 ani, 5 ani și așa mai departe”, a spus Ion Țiriac, în cadrul conferinței de presă.

Investiția totală în clădirea Țiriac Tower este de 40 de milioane de euro, iar mai mult de 7% au fost alocate soluțiilor inovative și „verzi” ale proiectului. Astfel, peste 3 milioane de euro au fost investiți în zona verde. Țiriac Tower acoperă o suprafață totală construită de 30.969 metri pătrați, dintre care 16.364 mp de birouri moderne de clasa A închiriabile, dispuși pe 12 etaje și parter. Adițional spațiilor de lucru și comerciale, noua clădire oferă o zonă subterană cu 5 niveluri, 259 de locuri de parcare, multiple standuri pentru biciclete, dușuri și vestiare, stații de alimentare pentru mașinile electrice, precum și aproximativ 700 metri pătrați de terase verzi.

„Țiriac Tower este clădirea perfectă pentru companiile care își doresc o locație în centrul Bucureștiului, ușor accesibilă, dar mai ales optimizată din punct de vedere al eficienței și al consumurilor. Clădirea îndeplinește cele mai exigente solicitări legate de siguranța mediului de lucru al chiriașilor, iar certificările LEED Platinum și WELL confirmă acest fapt. Țiriac Tower este o clădire verde, proiectată și dezvoltată la cele mai înalte standarde, alimentându-se integral cu energie provenită din surse regenerabile”, a declarat Petru Văduva, CEO Țiriac Group.

„Trebuie să adaug că la acest lucru există și marea donație pe care mi-a făcut-o Fundația Internațională Țiriac, undeva între 100 și 150 de milioane pe care aș vrea să o folosesc în totalitate la Otopeni. Cine a făcut acest imobil începe acum la Otopeni cu un hotel și apoi lângă patinoar va fi piscina lui Potec, piscină olimpică acoperită, după care sala Nadiei, după care în mod logic și normal stadionul de tenis cu o academie de tenis cu 30 de terenuri. Vom construi și o sală polivalentă sau multifuncțională care logic ar trebui să fie a unui institut de cultură fizică. Pe mine mă interesează ceva punctual în viitor. O școală în care intri din primul an și te duci la tenis și patru ani de zile…stai 3 ore în clasă și 3 ore stai pe teren să vezi despre ce este vorba. Același lucru la scrimă, același lucru la fotbal”, a spus Ion Țiriac, în cadrul conferinței de presă.

Ţiriac Imobiliare este o companie înființată în anul 1994, cu capital integral românesc, care gestionează întreg portofoliul de real estate al Grupului Țiriac. Cu peste 4,7 milioane de metri pătrați de teren și mai mult de 440.000 de metri pătrați construiți, Țiriac Imobiliare administrează un mix de clădiri de birouri, rezidențial, retail și showroom-uri auto în întreaga țară.