Experți în alimentație au menționat care sunt cele 6 alimente care nu ar trebui congelate, oferind și câteva reguli de aur. De altfel, au explicat cum ar trebui păstrate la rece anumite produse alimentare. Iată mai jos, în articol.
Top 6 alimente care nu ar trebui congelate. Experții în alimentație au explicat care produsele alimentare care nu ar trebui ținute la temperatură de îngheț. De altfel, au oferit și câteva reguli de aur pe care le pot urma consumatorii.
Shawn Matijevich, bucătar-șef și instructor principal la Institute of Culinary Education, precizează că procesul de congelare a unui aliment reprezintă „o metodă excelentă de conservare”. Totuși, în funcție de produsul alimentar, „pot exista compromisuri”. Congelarea unui produs presupune ruperea unor pereți celulari. Apoi, după ce produsul se decongelează, pereții celulari vor elibera lichid, arată Adevarul.
Experții recomandă ca produsele alimentare care urmează să fie congelate să fie depozitate în pungi etanșe sau recipiente care se închid perfect. De asemenea, tot aceștia recomandă ca unele produse să fie congelate în ulei, precum ierburile aromatice.
Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)