Toţi pacienții COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi sunt nevaccinaţi. „Cifrele arată că vine valul Omicron”

Toţi pacienții COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi sunt nevaccinaţi. „Cifrele arată că vine valul Omicron”
Publicat: 18/01/2022, 12:26
Actualizat: 18/01/2022, 20:59

Toţi pacienții internaţi de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi sunt nevaccinaţi, a declarat managerul instituției medicale, dr. Florin Roșu. Medicul spune că valul Omicron va debuta la finalul lunii ianuarie. 

Conform sursei citate, la spitalul din Iași sunt peste 20 de internări cu COVID-19, deşi în continuare majoritatea cazurilor nou depistate beneficiază de tratament în ambulatoriu şi sunt în izolare acasă.

„Dat fiind faptul că laboratorul nostru este şi centru de screening pe regiunea Moldovei , foarte bine dotat din punct de vedere tehnic, până acum probele trimise la „Cantacuzino” s-au confirmat. Deci, aşa cum am preconizat şi cum arată cifrele, la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, debutează valul Omicron. Deocamdată, mai există cazuri de infecţie cu tulpina Delta. Puţine, dar sunt”, a spus dr. Florin Roşu, pentru Ziarul de Iași.

Şi situaţia din secţia ATI COVID se schimbă de la o zi la alta, ieri fiind liber un singur pat.

„Am constat că timpul de aşteptare la ATI al bolnavilor cu formă medie de boală şi infecţie cu tulpina Omicron este acelaşi ca şi în cazul tulpinei Delta, adică 6-7 zile. Ceea ce face diferenţa este faptul că în cazurile Omicron vorbim de o infecţie a căilor respiratorii superioare, şi nu neapărat ale plămânilor, cum este la Delta. În momentul de faţă, vârsta bolnavilor de la ATI COVID este de la 49 de ani, cel mai tânăr, la 80 de ani cel mai vârstnic. Toţi sunt nevaccinaţi, la fel şi bolnavii aflaţi pe celelalte saloane”, a precizat dr. Florin Roşu.

Luni, pe municipiul Iaşi, incidenţa a ajuns la 3,66 la mia de locuitori, la fel ca alte 13 unităţi teritorial-administrative din întreg judeţul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult