Traficanți din Bacău, prinși în flagrant cu sute de pastile de ecstasy cumpărate cu criptomonede de pe „dark-web”

Publicat: 28/09/2022, 22:52
Actualizat: 28/09/2022, 22:53

Două persoane au fost arestate preventiv și alte două plasate în arest la domiciliu după ce ofițerii DIICOT și polițiștii din Bacău au prins în flagrant un bărbat după ce a primit coletul cu droguri de mare risc achiziționat cu criptomonede de pe dark web.

Cele patru persoane sunt cercetate într-un dosar privind infracţiunile de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, substanţe comandate din Olanda fiind plătite cu criptomonede, arată DIICOT Bacău într-un comunicat de presă.

„În cauză, s-a reţinut faptul că, în luna septembrie 2022, doi dintre inculpaţi au comandat de la o persoană din Olanda, prin intermediul unui browser „dark-web”, 250 de comprimate ecstasy, achitând contravaloarea acestora cu criptomonedele achiziţionate în acest scop. La data de 27.09.2022, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant după ce a primit coletul care conţinea drogurile de mare risc”, spun anchetatorii.

Cu privire la ceilalţi doi inculpaţi s-a reţinut faptul că aceştia au comercializat în cursul anului 2022 droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive consumatorilor de pe raza judeţului Bacău, unul dintre aceştia fiind prins în flagrant în timp ce transporta în vederea comercializării cantitatea de peste 100 de grame de 3-Chloromethcathinone (3-CMC).

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite plante de canabis, diferite cantităţi de droguri, sumele de 44.010 lei şi 120 de euro, instrumente destinate cântăririi şi porţionării drogurilor, un pistol metalic de tip airsoft şi 3 tuburi cilindrice.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oneşti, Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna şi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase