Traficanții care i-au vândut droguri unui artist mort de supradoză, trimiși în judecată de DIICOT. Tânărul decedat cumpărase un drog extrem de toxic

Traficanții care i-au vândut droguri unui artist mort de supradoză, trimiși în judecată de DIICOT. Tânărul decedat cumpărase un drog extrem de toxic
Sursă Foto - Instagram
Publicat: 04/08/2022, 14:29
Actualizat: 05/08/2022, 09:35

Un traficant de droguri care a vândut stupefiante de mare risc unui intrepret de muzică trapp, iar acesta a decedat din cauza substanțelor respective, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de un complice. Tânărul era cunoscut în mediul fanilor acestui gen muzical sub numele de Mărgizeu și a murit, la jumătatea lunii februarie a acestui an, la Spitalul Floresca, din București, intoxicat cu oxicodonă.

Poliția Capitalei a anunțat, la data de 1 ianuarie a acestui an un incident produs, în noaptea de Revelion, într-o vilă închiriată în regim hotelier. Acolo, un grup de tineri care încercau să evite restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, organizaseră o petrecere în timpul căreia participanții au devastat locația.

După ce au vizonat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, anchetatorii au identificat o parte dintre participanți și i-au chemat la audieri.

Printre ei audiați s-a numărat atunci și un cunoscut interpret de muzică trapp, cunoscut printre fanii genului sub numele de Mărgizeu.

Două luni mai târziu, Mărgizeu avea să moară pe un pat al Spitalului de Urgență Floreasca, după ce a fost internat în stare gravă în urma consumului exagerat de droguri.

Puștiul cumpărase 18 pastile de oxicodonă

Legiștii care au realizat necropsia acestuia au stabilit că, mai precis, puștiul închițise mai multe pastile de oxicodonă. Ca o ironie, tot oxicodoma și-a ucis, în 2016 și pe starul internațional Prince.

Moartea lui Mărgizeu a declanșat o amplă anchetă la nivelul DIICOT, iar procurorii și polițiștii specializați în combaterea traficului de droguri au pornit pe urmele celor care îi vânduseră stupefiante tânărului decedat la Spitalul Floreasca.

Anchetatorii au stabilit, repede, că Mărgizeu cumpărase, în data de 11 februarie 2022, 18 pastile de oxicodonă de la un traficant pe care îl cunoștea. Nu a trecut mult, iar dealerul respectiv a ajuns în arest, alături de un complice.

Surse din anchetă au declarat, pentru Gândul, că acest presupus complice este și o cunoștință a Poliției Rutiere, după la data de 26 martie 2019 a fost prins drogat la volan. La scurt timp, bărbatul a fost prins conducând din nou, deși permisul său era suspendat.