Tragedie în Munții Făgăraș. Un bărbat de 30 de ani și-a găsit sfârșitul după ce a căzut în prăpastie. În același loc, un alt turist a rămas blocat pe un perete montan | VIDEO

Publicat: 12/08/2021, 17:18
Actualizat: 12/08/2021, 17:22

Un bărbat a murit miercuri noapte după ce a căzut de pe munte, iar un alt turist a rămas blocat pe un perete montan, fiind recuperat în viață de către salvamontiști. Cele două incidente s-au produs în noaptea de miercuri spre joi în Munții Făgăraș.

La misiunile nocturne au participat salvatori din Sibiu și Argeș. Corpul persoanei decedate a fost transportat cu un elicopter.

Potrivit Salvamont Argeș, un turist a murit după ce a căzut de la mare înălțime. Accidentul s-a produs pe parcursul nopții pe peretele Lespezi către Călţun.

Persoana decedată a fost evacuată pe parcursul dimineții cu un elicopter.

Turistul care a sunat la 112 a fost găsit în stare de panică

Un alt turist a rămas blocat pe un perete montat, însă a reușit să sune la 112. În scurt timp s-au creat echipe care au plecat în zonă, atât din Argeș cât și din Sibiu. Au fost în total 12 oameni care au participat la această operațiune dificilă. După aproximativ trei ore au ajuns la cei doi, au confirmat decesul uneia dintre victime, un bărbat de 30 de ani din Râmnicu Vâlcea precum și starea de panică a celuilalt, aflat la 80 de metri deasupra solului, rămas agățat pe perete.

El este din Bucuresti și are to 30 de ani, iar salvamontiștii l-au ajutat să coboare folosind chingi și cordeline.

„Salvatorii s-au organizat, l-au coborât pe bărbatul agățat de pe munte și au ridicat trupul mortului. Cu ambii au plecat către un punct stabilit în care să aterizeze două elicoptere, unul de la SMURD, altul de la Ministerul de Interne”, a declarat, pentru Gândul, Ion Sănduloiu, director Salvamont Arges.

Poliția a deschis o anchetă și un dosar pentru ucidere din culpă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase