Tragedie în Mureș. O familie cu doi copii, strivită de un copac doborât de furtună. Din primele informații, băiețelul de 5 ani nu ar fi supraviețuit

Tragedie în Mureș. O familie cu doi copii, strivită de un copac doborât de furtună. Din primele informații, băiețelul de 5 ani nu ar fi supraviețuit
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Publicat: 31/07/2021, 22:34

Mai mulți copaci s-au prăbușit în localitățile Lunca Bradului, Bălăușeri, Filitelnic, Sovata și Andreneasa din județul Mureș ca urmare a fenomene meteo periculoase, respectiv descărcări electrice, vijelii, ploi și vânt de pese 70km/h, anunțate prin sistemul RO-ALERT. Pe Valea Ilvei, un copac a căzut peste doi copii și un adult, unul dintre aceștia fiind în stare de inconștiență.

Cei șapte copaci căzuți în localitățile Lunca Bradului, Bălăușeri, Filitelnic, Sovata și Andreneasa au provocat pagube semnificative.

Tren de călători oprit în dreptul localității Andreneasa

Astfel, în urma căderii a doi copaci pe firele de tensiune pe raza localității Andreneasa, în momentul de față este un tren de călători oprit în dreptul localității Andreneasa.
Iar în orașul Sovata, strada Trandafirilor, este o creangă căzută pe o mașină.

Execută misiunile pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Punctul de Lucru Sovata și pompierii voluntari de la SVSU Bălăușeri.

Tot sâmbătă seara, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.7 Deda au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Valea Ilvei, un copac a căzut peste doi copii, unul dintre aceștia fiind în stare de inconștiență.

Un copac ar fi căzut peste doi minori, de 5 și 6 ani, care se aflau într-un cort

O echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș s-a deplasat la fața locului, pentru stabilirea situației de fapt.

Din primele cercetări, a reieșit că un copac ar fi căzut peste două minore, de 5 și 6 ani, care se aflau într-un cort, împreună cu familia, pe un teren situat în zona Văii Ilvei.

Echipajul medical aflat la fața locului le-a acordat celor două minore îngrijiri medicale de specialitate, însă, din nefericire, față de minora de 6 ani, a fost declarat decesul.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Fetița de aproximativ 6 ani a fost transportată la spital cu traumatism cranio-cerebral și de șold

In urma recunoasterii s-a constatat ca sunt trei victime. O persoana de sex feminin de aproximativ 34 de ani cu fractura la umar preluata de ambulanta SAJ, o fetita de aproximativ 6 ani cu traumatism craniu cerebral si de sold constienta preluata de ambulanta SMURD si un baiat de aproximativ 5 ani surprins sub copac cu traumatism craniu cerebral deschis din nefericire acesta a suferit leziuni incompatibile cu viața.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase