Tragedie în Nigeria. Peste 30 de persoane au murit și șapte au fost rănite în timpul unei busculade

Tragedie în Nigeria. Peste 30 de persoane au murit și șapte au fost rănite în timpul unei busculade
Publicat: 28/05/2022, 22:46
Actualizat: 28/05/2022, 22:47

Tragedie în Nigeria în timpul unui eveniment organizat de o biserică din orașul Port Harcourt din sudul țării africane, unde avea loc o campanie de donații. Peste 30 de oameni, majoritatea copii, au murit sâmbătă călcați în picioare în urma învălmășelii create în timp ce așteptau să primească pachetele cu cadouri, a anunțat poliția nigeriană.

Potrivit presei locale, evenimentul ar fi trebuit să înceapă în jurul orei 09:00 dimineața. Oamenii însă s-au adunat la locul unde membri ai bisericii penticostale urmau să distribuie alimente şi daruri celor săraci încă de la șase dimineața.

Înainte ca evenimentul să înceapă, mulțimea nerăbdătoare a încercat să forțeze intrarea în locație printr-o poartă de mici dimensiuni. În urma imbrâncelilor mai multe persoane au căzut la pământ și au fost călcate efectiv în picioare.

Astfel, 31 de oameni au murit, iar alți șapte răniți au ajuns la spital după incident, au anunțat autoritățile, potrivit digi24.ro.

Incidentul a avut loc la un club de polo din localitate, unde biserica Kings Assembly Church a organizat o campanie de donații, potrivit unui  purtător de cuvânt al Trupelor de Apărare Civilă din Nigeria, Olufemi Ayodele.

„În timpul procesului de distribuire a cadourilor s-a pornit o învălmășeală care a degenerat. Majoritatea victimelor sunt copii”, a declarat oficialul, citat de CNN.

În ultimii ani, în Nigeria au avut loc mai multe tragedii provocate de busculade la distribuirea de alimente. În 2021, în timpul unui astfel de program organizat de o agenție umanitară în statul Borno, în nordul țării, șapte femei au murit călcate în picioare de mulțimea furioasă.