Trupele ruse lasă în urmă orori de nedescris: Pereți mânjiți cu fecale, localnici mutilați fără motiv

Trupele ruse lasă în urmă orori de nedescris: Pereți mânjiți cu fecale, localnici mutilați fără motiv
Sursa: Profimedia
Publicat: 04/06/2022, 20:33

Pe măsură ce Ucraina anunță că își dorește o consolidare a pozițiilor pe front, înainte de a relua negocierile cu Rusia, ies la iveală ororile comise de trupele ruse în teritoriile ocupate sau abandonate după luptele crâncene cu armata ucraineană.

Ucrainenii afirmă că au recuperat o parte din centrul industrial al orașului Severodonețk.

După ce în ultimele două zile, rușii au obținut victorii discutabile în partea de est a orașului Severodonețk, contraatacurile ucrainenilor au dus la recuperarea unui teren însemnat.

Voluntarii străini care au venit să-i ajute pe soldații ucraineni sunt, de asemenea, de mare ajutor, în Severodonețk.

Pe de altă parte, britanicii spun că rușii vor captura în totalitate regiunea Luhansk.

Totuși, veștile proaste se țin lanț de Putin: un blogger militar rus anunță că aproape întreaga Armată 35 de Arme Combinate a fost distrusă în Izium, din cauza comandanților ruși slab pregătiți. Aceștia nu au asigurat echipamentul necesar pentru lupte în teren împădurit și au dat dovadă de o comunicare deficitară pe câmpul de luptă. Soldații ruși luptă ca în 1918, trimițând mesageri, deoarece nu dispun de telefoane criptate.

În plus, Moscova nu oferă ajutor rușilor răniți pe front și medicii militari fac un număr „inutil” de amputări de membre.

Un alt minus este legat de situaia din nord-estul Hersonului, unde rușii nu au reușit să recupereze pozițiile pierdute și continuă să apere pozițiile ocupate anterior, informează știrileprotv.ro.

Trupele ruse „excelează” în orori

Bohdavinka, la nord de Kiev. Unul din numeroasele sate ocupate de ruși în martie.

Alexandr ține ascunse hainele purtate când l-au torturat rușii, pentru un eventual proces al crimelor de război: pantalonii spălați cu sânge, după ce rușii i-au înfipt un cui în genunchi, pânza cu care a fost legat, cicatrici de la țigările arse pe față.

Mai încolo, școala sau ce a rămas din ea, mânjită cu excremente și apoi incendiată de ruși.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase