VIDEO | Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului Petrică Mîțu Stoian, depus la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova

Publicat: 08/11/2021, 22:15
Actualizat: 10/11/2021, 18:23

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului Petrică Mîțu Stoian a fost depus, luni seară, la sala de repetiții a Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova. Foștii colegi, îmbrăcați în costume populare, au aplaudat îndelung, ca un ultim omagiu pentru cântărețul de muzică populară.

În curtea instituției s-au pus bănci în aer liber pentru toți cei care vor veni să îi aducă un ultim omagiu regretatului artist, iar pe un ecran uriaș rulează imagini din timpul vieții lui Petrică Mîțu Stoian.

Colega sa Niculina Stoian, care este și director general al Ansamblului Maria Tănase, a explicat de ce a fost ales acest loc pentru depunerea sicriului cu trupul neînsuflețit al artistului: ”(…) Pentru că este spațiu și pentru că acolo a repetat întotdeauna, și pentru că putem să respectăm circuitul, conform legislației și situației actuale pandemice”.

”Va avea gardă din colegii lui. Niciodată, nicio secundă (n.r-plânge), din momentul în care va intra și până în momentul în care va pleca din instituție nu va fi singur. Nicio secundă. Ne-am organizat să fim lângă el, să simtă că noi îl iubim și îl prețuim, în afară de publicul care… care este atât de evident cât de mult îl prețuiește. Trebuie să ne simtă și pe noi și să simtă că nu îl vom lăsa singur o secundă”, a mai spus Niculina Stoican.

Sicriul cu trupul artistului va fi depus în foaierul Teatrului „Marin Sorescu” din Craiova, marți, iar miercuri va fi înmormântat la Cimitirul Ungureni din Craiova.

Cunoscutul cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 octombrie, în jurul orelor 21.00, din cauza unor complicații medicale post-COVID.

Artistul, în vârstă de 61 de ani, se afla internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, după ce cu o zi înainte fusese transferat dintr-o clinică privată, unde trebuia să înceapă un tratament post-COVID în camera hiperbară.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, în județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul în cadrul emisiunii ”Tezaur Folcloric” – fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu – Petrică Mâțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor, câștigând numeroase premii.

Era angajat din anul 1995 la Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, iar repertoriul lui era compus din cântece folclorice de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare, dar și doine populare transmise din generație în generație.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Medic: Varianta Omicron afectează mai ales persoanele tinere
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Descoperire uriașă despre Pfizer! Toți cei vaccinați trebuie să afle ce efect are
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...