Trupul Silviei, alpinista din Brașov care a murit în Munții Bucegi, nu a fost recuperat încă

Trupul Silviei, alpinista din Brașov care a murit în Munții Bucegi, nu a fost recuperat încă
Publicat: 15/01/2022, 15:34

Trupul Silviei, alpinista din Brașov care a murit în Munții Bucegi, nu a fost recuperat nici la patru zile de la dispariția ei. Din cauza vântului foarte puternic, salvamontiștii nu au putut să ajungă în zona în care a fost localizată.

Sâmbătă dimineața vântul sufla cu putere pe crestele munților. În Masivul Bucegi, vântul are la rafală viteze de peste 100 de km/h, astfel că salvamontiștii nu au reușit să intervină pentru a recupera trupul alpinistei căzută zilele trecute, notează Antena 3.

Salvamontiștii vor relua căutările când vremea se va îndrepta.

Zona este sub cod portocaliu de vânt. 

Nu a găsit un partener, așa că a pornit singură la drum

O cunoscută alpinistă din Brasov a murit, pe 12 ianuarie, pe un traseu din Munții Bucegi, cu doar o zi înainte să împlinească 38 de ani. Silvia M., care are o soră geamănă, a vrut să o sărbătorească parcurgând traseul Albișoara Gemenelor, însă nu a mai apucat să ajungă la destinație.

Alpinista a pornit singură la drum, pentru că nu și-a găsit niciun partener de traseu, după cum mărturisea în postările pe pagina de Facebook. Pe la amiază, Silvia nu a mai răspuns la telefon, iar familia ei s-a îngrijorat.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență in jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, însă viscolul puternic cu transport de zapadă a făcut imposibila deplasarea.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult