Tudor Chirilă iese în stradă: „Voi cere compensare pentru lunile în care statul nu m-a lăsat să muncesc!”

Tudor Chirilă iese în stradă: „Voi cere compensare pentru lunile în care statul nu m-a lăsat să muncesc!”
Foto: Captură
Publicat: 31/03/2021, 08:33

Artistul Tudor Chirilă a anunțat că va ieși în stradă alături de angajații din sectorul cultural, la ample proteste, dar cu distanțare. Chirilă este nemulțumit că statul nu l-a lăsat „să muncească” în pandemie și va cere „compensare”.

Cântărețul Tudor Chirilă a atacat și Biserica, pe care o acuză că nu respectă normele sanitare, transmite Antena3.ro.

Artistul consideră că președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu nu au pic de empatie pentru cei care lucrează în sectorul cultural și se prefac că nu există.

„Eu nu am ieșit niciodată în stradă pentru că m-a scos un partid. Sunt extrem de frustrat că președintele Iohannis și premierul Cîțu se uită fără niciun fel de empatie ca și când sectorul cultural nu există.

Sectorul cultural la asta va ajunge, să ieșim în stradă, dar cu distanțare.

Voi ieși în stradă ca să cer compensare pentru lunile în care statul nu m-a lăsat să muncesc. Nu sunt mulțumit de modul în care pandemia e gestionată de către autorități.

Nu este vorba că iau COVID, dacă mă duc la protest, ci că dau COVID, despre asta e vorba. Nu înțeleg ce a rezolvat violența din Piața Unirii. Virusul nu pleacă dacă spargem vitrine sau stăm în stradă.

Înțeleg că politicienilor le e frică de Biserică și le țin deschise”, a răbufnit Chirilă în live-ul de pe Facebook.

Tudor Chirilă a răbufnit după ce s-a luat măsura redeschiderii restaurantelor din București. “Educația poate să mai aștepte că na, nu e așa de importantă!”

Tudor Chirilă este revoltat de faptul că unitățile de învățământ rămân, în continuare, închise, în condițiile în care restaurantele și sălile de spectacol vor funcţiona, de luni, la o capacitate de maximum 30%.

Chirilă, reacție dură după ce presa a scris că a cerut bani de la Guvern: „Acum, liber la hatereală! Manipulare mizerabilă!”

Artistul Tudor Chirilă a „explodat” după ce a fost criticat de presă pentru că a cerut ajutor financiar de la Guvern pentru el și alți artiști afectați de pandemia de Covid.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase