„Ne JEFUIESC elegant turcii”. Turistă din România, nevoită să plătească 1.200 de euro la spital, deși avea asigurare medicală de călătorie

„Ne JEFUIESC elegant turcii”. Turistă din România, nevoită să plătească 1.200 de euro la spital, deși avea asigurare medicală de călătorie
Publicat: 20/07/2023, 15:28
Actualizat: 20/07/2023, 15:29

Caz incredibil în Turcia. O turistă din România a fost nevoită să achite 1.200 de euro la un spital, deși avea asigurare de călătorie, care, teoretic, ar fi acoperit costurile spitalizării. „Ne cam jefuiesc elegant domnii turci și fac prețuri în funcție de client”, afirmă turista.

O româncă aflată cu familia în Turcia a ajuns la spital împreună cu fiica sa, după ce a luat o bacterie. Medicul a spus că ambele ar trebuie internate, iar costul spitalizării și al tratamentului se ridică la 2.400 de euro. S-a întâmplat asta, deși românca avea o asigurare de călătorie, care, teoretic, ar fi trebuit să acopere aceste costuri.

„Suntem în vacanță în Turcia – Antalya – Belek, iar aseară datorită unei inflamații puternice a amigdalelor, am ajuns la spital. Înainte să plecăm în vacanță am făcut asigurări de călătorie prin Allianz ( partener Mondial Asistance), cu decontare directă.

Am vorbit inițial cu cei de la resortul unde suntem cazați, dacă există medic în resort. Ne-au spus că există, dar sunt costuri suplimentare. Am acceptat consultul medical, iar medicul a concretizat faptul că este necesar să merg la spital pentru că inflamația este extrem de puternică și am nevoie de antibiotic perfuzabil urgent.

Au aranjat ei transferul la spitalul ANATOLIA HOSPITAL, spital unde sunt aduși majoritatea turiștilor cazați în zona Belek și Lara. Ajunși acolo ni s-a adus la cunoștință faptul că toate serviciile medicale trebuiesc achitate integral de către noi și că nu acceptă decontare directă cu Asigurarea.

În tot acest timp am vorbit la telefon cu cei de la Mondial Asistance, care au încercat prin toate mijloacele să facă posibilă decontarea directă, fără succes însă.
Ca și costuri: 455 EUR consultație medic pentru adult (maxim 2 minute a durat), 335 EUR consultație medic pentru copil (la fel, maxim 2 minute) pe fetița o durea urechea și avea și ea o inflamație a amigdalelor, dar o formă ușoară”, a scris o turistă din România, pe un grup de Facebook destinat celor care merg în vacanță pe cont propriu.

„Degeaba ai asigurare, că poți să mori cu ea în mână și nu te bagă nimeni în seamă”

„A trebuit să achităm aceste costuri, altfel nu ne consulta nimeni. În urma consultului medical, medicul a constatat că avem nevoie de analize de sânge și tratament perfuzabil cu antibiotic și internare 6 ore, atât eu, cât și fetița mea. Costul: 1200 EUR / persoană, adică 2400 EUR amândouă.

Discutând non-stop la telefon cu cei de la Mondial Asistance și văzând nevoile exacte ale copilului, starea ei de sănătate nu necesită internare și administrare de antibiotic perfuzabil, asta îmi era clar, am concluzionat că ne cam „jefuiesc” elegant domnii turci și fac prețuri în funcție de client.

Le-am spus că, din păcate, nu avem la noi suficienți bani și atunci ne-au spus că o să sune la directorul spitalului să vadă dacă ne pot face un discount. După discuția cu directorul, au venit cu propunerea de 465 EUR / persoană și internare pentru 2 ore, nu 6 ore cum ne-au propus inițial, cu analize incluse.

Am acceptat internarea doar pentru mine, pentru că abia mai respirăm și aveam neapărata nevoie de tratament, iar pentru cea mică ne-au dat o rețetă cu antibiotic. Deci am fost nevoiți să achităm 1255 EUR, altfel plecam cum am venit.

Concluzia: în Turcia, anumite spitale cum este și cazul spitalului ANATOLIA HOSPITAL din Antalya Belek, nu acceptă decât plata pe loc. Asta înseamnă că degeaba ai asigurare, că poți să mori cu ea în mână și nu te bagă nimeni în seamă dacă nu ai bani”, afirmă turista din România.

Sursă Foto – Facebook/RTV

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice