VIDEO | Salvamarii au apelat la polițiști pentru a scoate din apă un turist care ignorase steagul roșu. „Nu ne-am înțeles cu el, pur și simplu”

Publicat: 25/08/2022, 16:50
Actualizat: 25/08/2022, 19:20

Turiștii care ignoră steagul roșu, arborat în stațiunile de pe litoralul românesc, sunt scoși din apă cu ajutorul polițiștilor. Salvamarii cer din ce în ce mai des ajutorul acestora, după ce mai mulți turiști s-au avântat în larg, fără să țină cont de pericolul la care se expun și, mai mult, au devenit recalcitranți când li s-a atras atenția.

„Am sunat la Poliția Locală. Nu ne-am înțeles cu un turist. Am încercat să-i explic pe cale amiabilă că nu e voie să depășească în momentele de față geamandura, deoarece și steagul roșu e arborat și nu ne-am înțeles (cu el-n.r.), pur și simplu”, a declarat salvamatul Claudiu Popescu, pentru Digi 24.

Incidentul s-a petrecut, joi, în jurul orei 11:00. Salvamarii au sunat după ajutor la poliție, unde au spus că un turist care a trecut de geamandură este recalcitrant, le adresează injurii și nu vrea să iasă din apă.

Pe plaja din Eforie Nord au ajuns un polițist și un jandarm, dar între timp turistul a ieșit din apă și a fugit. Salvamarii nu au putut să îl rețină, pentru că nu au acest drept.

Situații similare au fost și ieri pe plajele din Eforie Nord și Jupiter, când, din cauza turiștilor care nu au vrut să iasă din apă sau au fost recalcitranți, au fost chemați polițiștii. Agenții nu au dat amenzi, doar au stat de vorbă cu salvamarii și cu turiștii.

În toate stațiunile din sudul litoralului este arborat steagul roșu de vânt puternic și valuri, astăzi, astfel că înotul este interzis.

Meteorologii spun că pe litoral, vântul puternic va agita marea toată ziua, în timp ce temperaturile se vor menține mai ridicate decât ar fi normal.

În cea mai mare parte a țării este cod galben de caniculă până sâmbătă și abia de duminică este posibil ca vremea să se mai răcească.

FOTO & VIDEO: Digi 24

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase