Ucraina respinge drept „speculație” posibila otrăvire a membrilor delegațiilor din timpul negocierilor cu Rusia

Ucraina respinge drept „speculație” posibila otrăvire a membrilor delegațiilor din timpul negocierilor cu Rusia
De la stânga, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan și oligarhul rus Roman Abramovici la negocierile pentru pace dintre Ucraina și Rusia, care au loc la Istanbul. Sursă foto: Profimedia
Publicat: 29/03/2022, 10:43

Mihailo Podoliak, un consilier al administrației prezidențiale ucrainene, a respins acuzația de otrăvire din timpul negocierilor cu Rusia drept „speculație”, adăugând că toți negociatorii ucraineni „lucrează ca de obicei”, scrie Kiev Independent.

Declarația vine după ce The Wall Street Journal a scris luni că membrii delegaţiei ucrainene, inclusiv oligarhul rus Roman Abramovici, ar fi fost otrăviţi la începutul lunii martie.

Finanțatorul echipei de fotbal Chelsea se simte acum mai bine, conform medicilor, iar viața sa nu ar mai fi pusă în pericol.

Printre simptomele pe care le-a acuzat Roman Abramovici se numără ochii roșii, lăcrimare excesivă și exfolierea pielii de pe față și de pe mâini.

Experții occidentali care au analizat incidentul au spus că este greu de stabilit dacă simptomele au fost cauzate de un agent chimic sau biologic sau de un fel de atac cu radiații electromagnetice, au spus oamenii familiarizați cu problema.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase