Roman Abramovici și cel puțin doi negociatori ucraineni ar fi fost otrăviți

Roman Abramovici și cel puțin doi negociatori ucraineni ar fi fost otrăviți
Roman Abramovici / Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 28/03/2022, 19:28
Actualizat: 28/03/2022, 19:30

Deținătorul echipei de fotbal londoneze Chelsea și, totodată, unul dintre oligarhii apropiați de Vladimir Putin, Roman Abramovici, ar fi fost otrăvit în timpul negocierilor pentru pace dintre Rusia și Ucraina.

Citând The Wall Street Journal, ProSport notează că Roman Abramovici a avut simptome specifice otrăvirii după ce a participat la negocierile dintre Ucraina și Rusia, în aceeași situație fiind și cel puțin doi reprezentanți ai delegației din țara care se află sub asediu.

Finanțatorul echipei de fotbal Chelsea se simte acum mai bine, conform medicilor, iar viața sa nu ar mai fi pusă în pericol.

Presa din Statele Unite anunță că Roman Abramovici, mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, a fost otrăvit.

Patronul de la Chelsea s-a întors de la Kiev cu simptome specifice otrăvirii, astfel că rușii au intrat în alertă, mai scrie sursa citată.

Abramovici este în afara oricărui pericol

Acesta a fost supus investigațiilor medicale și, conform primelor informații, se simte mai bine în acest moment și este în afara oricărui pericol.

Printre simptomele pe care le-a acuzat Roman Abramovici se numără ochii roșii, lăcrimare excesivă și exfolierea pielii de pe față și de pe mâini.

Patronul lui Chelsea Londra vrea să renunțe la clubul englez și a anunțat, la scurt timp după ce Vladimir Putin a declanșat războiul, că are de gând să doneze banii încasați victimelor din Ucraina. El este unul dintre oamenii de încredere ai președintelui Rusiei, care, însă, pare că nu este în totalitate pe aceeași lungime de undă cu acesta.

Experții occidentali care au analizat incidentul au spus că este greu de stabilit dacă simptomele au fost cauzate de un agent chimic sau biologic sau de un fel de atac cu radiații electromagnetice, au spus oamenii familiarizați cu problema.

Dacă WSJ vorbește despre simptomele unei presupuse otrăviri, Bellingcat confirmă că trei persoane au experimentat simptomele unei otrăviri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase