Ucrainenii din Legiunea Străină au dreptul să-și aducă familiile în Franța. Totuși, le-a fost interzis să se lupte cu rușii

Ucrainenii din Legiunea Străină au dreptul să-și aducă familiile în Franța. Totuși, le-a fost interzis să se lupte cu rușii
Caracter ilustrativ/Sursa/Facebook
Publicat: 02/03/2022, 17:02
Actualizat: 02/03/2022, 17:16

Militarii ucraineni înrolați în Legiunea Străină au primit dreptul să plece în țări aflate la granița cu Ucraina pentru a-și recupera familiile refugiate din calea războiului. Legionarii își pot aduce rudele în Franța, dar le este interzis să intre în Ucraina și să se implice în războiul contra rușilor, relatează Le Figaro.

Generalul Alain Lardet, comandantul Legiunii Străine a anunțat că militarii ucraineni vor putea să plece în țările vecine Ucrainei, pentru a-și recupera familiile în cazul în care acestea s-au refugiat din calea războiului.

Să știți că toți legionarii vizați de acest conflict vor putea solicita Legiunii Străine să-i ajute să-și primească de urgență familiile cu respectarea legii aplicabile în Franța, în special în funcție de evoluția directivelor referitoare la refugiați”, a anunțat generalul Lardet.

Generalul Lardet a precizat că legionarii ucraineni vor putea cere, în acest sens, un concediu excepțional de 15 zile. Totuși, aceștia nu pot trece în Ucraina și nu se pot înrola în armată pentru a lupta împotriva rușilor.

Militarii ucraineni dezertează ca să lupte împotriva rușilor

În acest sens au existat deja mai multe dezertări, în condițiile în care, până acum, 14 legionari de origine ucraineană au fost arestați, marți, la Porte Maillot într-un autobuz care pleca spre Ucraina.

Legiunea Străină a anunțat, miercuri dimineață, că în total au fost înregistrate aproximativ 25 de cazuri de absențe nejustificate.

Generalul Lardet a subliniat însă că legionarilor ucraineni nu li se va permite să meargă să lupte în Ucraina.

În prezent, dintr-un număr de 9.000 de militari din Legiunea Străină a Franței, 700 sunt de origine ucraineană. Dintre aceștia, 200 sunt deja cetățeni francezi naturalizați, potrivit Ouest France.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase