Andrew Tate va fi judecat în 2027 într-un proces civil intentat de patru femei pentru presupuse abuzuri fizice și sexuale, într-un caz despre care avocații lor spun că este primul de acest fel din Marea Britanie. Andrew şi Tristan Tate – cu dublă cetăţenie, britanică şi americană – au fost trimişi în judecată și în România de DIICOT, pe data de 20 iunie 2023, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, viol, acces ilegal la sistem informatic, lovire sau alte violenţe.
Reamintim că cei doi fraţi s-au întors recent din SUA în România, unde sunt acuzaţi de trafic de persoane, viol şi alte fapte. Frații Tate nu au interdicție de călătorie, așa că sunt liberi să plece din România, dar vor trebui să se întoarcă din nou în țara noastră până pe 22 aprilie.
Cele patru reclamante din Marea Britanie, cărora li s-a acordat anonimatul, susțin că Tate le-a supus la violență fizică sau sexuală între 2013 și 2015. Două dintre acestea spun că au avut o relație intimă cu Tate, în timp ce două au lucrat pentru afacerea online a lui Tate, scrie Reuters, citată de Mediafax.ro.
Avocații femeilor afirmă în documentele depuse în instanță că o femeie a fost amenințată cu arma în timp ce Tate îi spunea „vei face ce spun eu sau vei plăti din greu.” O altă femeie susține că Tate a strangulat-o până la pierderea cunoștinței în timpul actului sexual.
Avocații săi au afirmat în apărarea sa scrisă că afirmațiile sunt false și că toată activitatea sexuală a fost consensuală. Procesul a avut marți prima audiere preliminară la Înalta Curte, înaintea unui proces care va începe, probabil, la începutul anului 2027.
Avocata lui Tate, Vanessa Marshall, a declarat că influencerul, care nu a participat la audierea de marți și nu a fost obligat să o facă, intenționează să depună mărturie în apărarea sa la proces, spun sursele citate.
Fraţii Tate au plecat din România în 27 februarie, cu un avion privat care i-a dus în Florida, SUA. Aceștia au revenit în România în 21 martie, înainte de data limită impusă de procurori când li s-a permis plecarea temporară din țară.
Andrew și Tristan Tate sunt cercetați într-un dosar de trafic de persoane, sub suspiciunea că au recrutat, începând cu anul 2015, 34 de femei pe care le-au obligat să producă materiale pornografice care au fost difuzate contra cost pe platforme de profil.
Un tribunal din România a ridicat ordinul de arest la domiciliu împotriva lui Andrew Tate, înlocuindu-l cu o măsură preventivă mai uşoară, în aşteptarea rezultatului unei anchete penale. Andrew Tate se afla în arest la domiciliu din august 2024, când procurorii au demarat o a doua anchetă penală împotriva sa, a fratelui său, Tristan, şi a altor patru suspecţi.
Un prim dosar penal a eşuat în decembrie, când Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv să restituie cauza la DIICOT, pentru refacerea anchetei de la zero.
Curtea de Apel a respins decizia de trimitere în judecată a fraților Tate în dosarul în care aceștia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată, hotărând excluderea mai multor probe şi declaraţii din dosar. Decizia magistraţilor este definitivă.
În cadrul anchetei DIICOT, procurorii au dispus punere sub sechestru a mașinilor din colecția impresionată de lux a lui Andrew și Tristan Tate, însă deciziile au fost contestate și unele dintre mașini au ajuns din nou la frații Tate.
Colecția de mașini de lux a fraților Andrew și Tristan Tate, pe care nu au ezitat de-a lungul timpului să o etaleze în mediul online, valorează milioane de euro.
Între mașinile pe care procurorii de la DIICOT au pus sigiliu, în timpul anchetei, se numără o Lada 1500, care valorează aproximativ 10.000 euro, un Aston Martin Vanquish S Ultimate, de 250.000 euro, o mașină Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 euro, și un BMW X6 M, de 30.000 euro. De asemenea, sub sechestru s-a aflat și un Porsche Carrera 4S 911 992, care are o valoare de piață de 120.000 euro.
Sursă foto: Gândul
CITIȚI ȘI: