FOTO | Momente de panică, după ce locomotiva unui tren a luat foc. CFR anunță posibile întârzieri în circulația altor trenuri

Publicat: 16/06/2023, 08:45
Actualizat: 16/06/2023, 10:47

Călătorii unui tren care circula pe ruta Ploiești-București au trăit momente de panică, după ce locomotiva a luat foc în halta Prahova. Pasagerii au reușit să iasă la timp și s-au îndepărtat de tren. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. Incendiul s-a produs la locomotiva unui tren regio de călători în comuna Tinosu.

UPDATE 9.00. Călătorii au fost preluați de un alt tren pentru a fi transportați la destinație. CFR Călători a transmis că a demarat o anchetă pentru a stabili de la ce a pornit incendiul.

Anunțul făcut de CFR după incident

„În cursul acestei dimineți, în halta Prahova (pe secția Ploiești – București), s-a produs o defectare tehnică cu degajare de fum la locomotiva trenului IR 1628 care circulă pe ruta Brașov – București Nord.
Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum.

Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul staționează până la reluarea circulației în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor. Călătorii aflați în tren au fost preluați de trenul IR 1742.

Este posibil să se înregistreze întârzieri și în circulația altor trenuri ca urmare a intervenției echipei de pompieri la trenul IR 1628. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop”, se arată într-un comunicat transmis de CFR.

Podeaua locomotivei a ars pe aproximativ 4 mp și cablaje electrice

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de stingere cu pulbere (azot) si un echipaj SMURD. Până la sosirea echipajelor, călătorii au reușit să evacueze trenul și s-au îndepărtat.

Pompierii au localizat incendiul și au reușit să-l stingă rapid. Din informațiile existente, a ars podeaua locomotivei pe aproximativ 4 mp și cablaje electrice.

Nu s-au înregistrat victime. Pasagerii au ieşit singuri din vagoane şi nu sunt persoane rănite. La acest moment nu se cunoaște exact numărul de călători care erau în tren la momentul izbucnirii incendiului, până la sosirea echipajelor, cei mai mulți au părăsit locul evenimentului.

ISU Prahova a anunţat că se acţionează pentru lichidarea unui incendiu produs la locomotiva unui tren Regio de călători în comuna Tinosu, aflată pe ruta Ploieşti-Bucureşti, halta Prahova.

”S-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de stingere cu pulbere (azot) şi un echipaj SMURD. Călătorii s-au autoevacuat, nu există victime. De asemenea, nu putem aproxima numărul de călători deoarece, până la sosirea echipajelor, cei mai mulţi au părăsit locul evenimentului”, a explicat sursa citată.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Maya Radu
Absolventă a Universității “Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Maya Radu are o vastă experiență mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?