Ultima slujbă a preotului Francisc Doboș la Catedrala Sfântul Iosif din București. „Să mă pomeniți în rugăciunile voastre”

Ultima slujbă a preotului Francisc Doboș la Catedrala Sfântul Iosif din București. „Să mă pomeniți în rugăciunile voastre”
Preotul Francisc Doboș: „M-a sunat cineva din Cluj, să le binecuvântez garsoniera de 11 metri pătrați” / Preotul Francisc Doboș / Foto Facebook
Publicat: 29/08/2021, 10:24

Preotul catolic Francisc Doboș, fost purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, a anunțat pe Facebook că duminică va oficia ultima slujbă la Catedrala Sfântul Iosif din București.

„Urmează o zi cu puternic impact emoțional. Azi va fi ultima duminică în care voi celebra “oficial” Sf. Liturghie în catedrala Sf. Iosif.

Bine, din când în când voi mai celebra în catedrală … dar “la negru” :)))

De pe 1 septembrie voi fi paroh la biserica Sacre Cœur de lângă Piața Aviatorilor din București. Să mă pomeniți în rugăciunile voastre”, a anunțat  preotul Francis Doboș duminică pe pagina sa de Facebook.

Preotul Francisc Doboș va deveni paroh al Parohiei Romano-Catolice ”Preasfânta Inimă a lui Isus” (Sacré Cœur) din București din data de 1 septembrie 2021, iar luarea în posesie canonică a parohiei va avea loc duminică, 5 septembrie.

Francisc Doboș primește în responsabilitate pastorală comunitatea de limbă engleză și filipineză

Francisc Doboș primește, totodată, în responsabilitate pastorală comunitatea de limbă engleză și filipineză care face referință la biserica parohială „Sacré Cœur”.

A fost hirotonit preot în 2002, slujind ai întâi la Ploiești. Din anul 2004 a ajuns în București, fiind secretar eparhial al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Preotul catolic Francisc Doboș a fost purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, dar și preot colaborator la Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția – București).