Adolescent de 14 ani din Bistrița, elev de nota 10 și campion la dans sportiv, găsit spânzurat în casă. Băiatul ar fi acceptat o provocare lansată pe rețeaua TikTok

Adolescent de 14 ani din Bistrița, elev de nota 10 și campion la dans sportiv, găsit spânzurat în casă. Băiatul ar fi acceptat o provocare lansată pe rețeaua TikTok
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 13/10/2021, 18:07
Actualizat: 13/10/2021, 18:11

Un adolescent de 14 ani din Bistrița, un elev de nota 10 și campion la dans sportiv, a fost găsit spânzurat, marți, după ce ar fi acceptat o provocare lansată pe rețeaua TikTok. Totuși, polițiștii nu confirmă deocamdată această variantă. Băiatul era singur la părinți.

Reprezentanții școlii la care  învăța copilul au anunțat Inspectoratul Școlar General al judeţului Bistriţa-Năsăud, care la rândul său a anunțat Poliția. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc după ce elevul a ajuns acasă, iar medicii de pe ambulanța sosită la fața locului spun că adolescentul era mort de ore bune, când l-au găsit pe scara interioară a casei.

„Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…) Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat, pentru Agerpres, Aurelia Dan, inspectorul școlar general al județului Bistrița-Năsăud .

În acest moment trist, ISJ a cerut sprijinul Poliţiei în vderea demarării unei campanii de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

„La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan.

Polițiștii nu confirmă, deocamdată, varianta sinuciderii din cauza rețelei TikTok

Polițiștii nu confirmă, deocamdată, varianta potrivit căreia adolescentul de 14 ani s-ar fi spânzurat în urma provocării de pe TikT, dar nici familia acestuia nu a oferit prea multe informații, în această perioadă, ținând cont că urmează să își îngroape unicul copil.

Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a oferit și un comunicat, care vine cu unele precizări în acest caz.

„Ieri (marți-n,r,), 12 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 14 ani, a fost găsit spânzurat în interiorul unei locuințe de pe raza municipiului. A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul. Totodată, în cauză a fost dispusă necropsia. Din cercetările efectuate până în prezent, nu au reieșit date și informații care să conducă la confirmarea ipotezei prezentate în spațiul public”, se arată în comunicatul poliției.


CITEȘTE ȘI:

Dragos M. Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax. Zece citeste mai mult