Un adolescent rus a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru un complot „terorist” de a arunca în aer clădirea FSB din Minecraft

Un adolescent rus a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru un complot „terorist” de a arunca în aer clădirea FSB din Minecraft
Un adolescent rus a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru un complot „terorist” de a arunca în aer clădirea FSB din Minecraft/FOTO: Microsoft News
Publicat: 11/02/2022, 18:59

Un adolescent rus a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că ar fi plănuit să arunce în aer o clădire virtuală a serviciului de securitate FSB în jocul video Minecraft, relatează The Guardian.

Un tribunal rus a condamnat joi trei adolescenți siberieni pentru terorism, pentru activități care includ complotul de a arunca în aer o clădire virtuală a Serviciului Federal de Securitate (FSB) în popularul joc online Minecraft.

Nikita Uvarov, Denis Mikhailenko și Bogdan Andreyev din Kansk, un oraș din regiunea Krasnoyarsk din Siberia, au fost arestați în iunie 2020 pentru că au agățat pe biroul local al FSB pliante politice care includeau sloganuri precum „FSB este principalul terorist” și susținere pentru Azat Miftakhov, un anarhist care a fost condamnat la șase ani de închisoare. Toți cei trei suspecți aveau 14 ani în momentul arestării.

Poliția le-a luat telefoanele și a declarat că a găsit un schimb de replici despre planurile de a arunca în aer o clădire FSB pe care o creaseră în popularul joc de construcție de blocuri Minecraft.

Membrii familiilor adolescenților, foști profesori și avocați i-au descris pe aceștia ca fiind „normali” și „ca alți copii”.

„Știam întotdeauna unde era, chiar și atunci când făceau aceste bombe. Dar a fost o glumă mică, copilărească, o bombă de copil”, a declarat mama lui Mikhailenko anul trecut.

„Aveam o dorință de a învăța ceva nou, îmi plăcea să învăț ceva despre fizică, chimie, biologie, despre diverși oameni de știință celebri; de asemenea, mă uitam la programe științifice și educaționale”, a declarat Uravov în discursul său de joi în fața instanței.

„Nu sunt un terorist, nu sunt vinovat”, a spus Uvarov în declarația sa finală în fața instanței. „Aș vrea doar să îmi termin studiile, să primesc o educație și să plec undeva departe de aici, undeva unde să nu irit pe nimeni din serviciile speciale”, a adăugat el.

Nu este pentru prima dată în ultimii ani când tineri ruși au primit sentințe de închisoare pentru acuzații controversate de terorism. În august 2020, trei tineri activiști – care au fost acuzați de apartenență la un grup anarhist numit „Noua Măreție” – au fost condamnați la închisoare pentru că ar fi complotat să răstoarne guvernul lui Putin. Alți patru au fost condamnați la pedepse cu suspendare într-un caz inițiat de FSB pe care susținătorii l-au descris ca fiind fabricat.

În februarie 2020, șapte tineri anarhiști și antifasciști au fost condamnați la pedepse cuprinse între șase și 18 ani de închisoare pentru terorism și alte acuzații. Arestați în 2017 și 2018, cei mai mulți dintre ei au declarat că au fost torturați în arest cu electrozi și bătuți pentru a le extrage o mărturisire.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Mandatul preşedintelui Zelenski expiră azi. De ce poate rămâne în continuare la conducerea Ucrainei, deşi...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
×