Un autocar românesc a ars total într-un incendiu în Bulgaria (VIDEO)

Un autocar românesc a ars total într-un incendiu în Bulgaria (VIDEO)
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 29/11/2021, 20:52

Un autocar înmatriculat în România a luat foc lângă localitatea Gurkovo din Bulgaria.

Din primele informații rezultă că nu sunt victime, pentru că în autocar se afla doar șoferul, care a reușit să iasă singur după izbucnirea incendiului.

Din primele informații, se pare că incendiul ar fi pornit de la defecțiuni tehnice ale autocarului.

Pompierii bulgari intervin pentru stingerea incendiului, relatează nova.bg.

Din cauza acestui incendiu puternic, care se manifestă pe șoseaua ce leagă Bulgaria de Nord de Bulgaria de Sud, este posibil ca timpii de așteptare să crească în Punctul de Frontieră Giurgiu, cel puțin pentru camioane.

Al doilea astfel de incident în ultima perioadă în Bulgaria

Cel puțin 45 de persoane, inclusiv 12 copii, au murit după ce un autocar a luat foc pe autostradă în vestul Bulgariei. Incidentul s-a petrecut marți în jurul orei locale 02:00 în apropierea satului Bosnek, la sud-vestul capitalei Sofia.

Autocarul era înmatriculat în Macedonia de Nord și transporta în principal cetățeni macedoneni. Cauza accidentului și a incendiului este investigată.

Un oficial al Ministerului de Interne bulgar a declarat că nu este clar dacă autobuzul a luat foc și apoi s-a prăbușit sau a izbucnit în flăcări după ce s-a prăbușit.

Ministrul macedonean de externe, Bujar Osmani, a declarat că oamenii din autocar se întoarceau în Skopje dintr-o vacanță de weekend în Istanbul

După ce a ajuns la fața locului, ministrul bulgar de interne, Boyko Rașkov, a declarat că victimele au fost complet carbonizate.