Un avion Blue Air care a decolat spre Lisabona s-a întors pe aeroportul Otopeni. Care este cauza

Un avion Blue Air care a decolat spre Lisabona s-a întors pe aeroportul Otopeni. Care este cauza
Sursa foto: Boarding Pass
Publicat: 13/05/2022, 22:37
Actualizat: 13/05/2022, 22:48

Pasagerii cursei Blue Air, care a pornit vineri seara din București spre Lisabona, au fost debarcați și apoi reîmbarcați după ce avionul s-a întors pe aeroportul Henri Coandă. Potrivit publicației online de specialitate Boarding Pass, cauza ar fi o problemă de natură tehnică, dar această ipoteză nu a fost confirmată oficială.

Cursa aeriană București – Lisabona a companiei Blue Air a revenit vineri seara pe Aeroportul Henri Coandă, conform imaginilor în timp real de pe site-ul Flightradar24.

Aeronava cu care au decolat și s-au întors era un Boeing 737 MAX 8, la fel ca și cea în care au fost reîmbarcați pentru pleca iar spre capitala Portugaliei.

Potrivit sursei citate, la revenirea la Otopeni avionul a intrat într-o poziție de așteptare pentru a consuma din combustibil; aceasta fiind o procedură standard.

De vină ar fi o problemă tehnică, însă informația nu a fost confirmată oficial, a scris Boarding Pass.

Avion Boeing 737 MAX a decolat la ora 20:23 și a aterizat înapoi pe Aeroportul Otopeni la 21:30 și, conform informațiilor citate, și următoarea aeronavă era programată să decoleze iar spre Lisabona la ora locală 22:15.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult