Un băcăuan l-a dat în judecată pe primar pentru că nu şi-ar fi făcut treaba. Îi cere restituirea salariilor de când a fost investit în funcţie!

Publicat: 04/10/2022, 16:24

Băcăuanul şi-a anunţat intenţia de a-l da în judecată pe primar printr-un mesaj: „Îi voi trimite o «nucleară» prin poştă”, şi s-a ţinut de cuvânt. De partea cealaltă, edilul Bacăului nu are cunoştiinţă despre acţiunea îndreptată împotriva sa.

În campania electorală din 2020, candidatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, care, ulterior, a fost ales primar al municipiului Bacău, le-a promis alegătorilor că le va scădea taxele, că va moderniza cartierele, că va redeschide stadionul Municipal, iar pe lângă toate aceste obiective, va introduce în sistemul public de transport şi un tren urban. Toate obiectivele au fost „transformate” în obligaţii în baza unui contract pe care candidatul l-a semnat cu băcăuanii:

„Contractul dumneavoastră cu Lucian Daniel Stanciu Viziteu”

„Dacă în cei patru ani de mandat proiectele care fac obiectul prezentului contract nu se vor concretiza, nu voi mai candida pentru un alt mandat de primar şi voi returna salariul încasat”, anunța primarul în campania electorală.

La doi ani, de când Lucian Daniel Stanciu Viziteu a fost ales de băcăuani pentru a conduce oraşul de pe malul Bistriţei, un băcăuan, Marius Fundulea,  l-a dat în judecată pentru că edilul nu ar fi respectat contractul.

În luna august, Fundulea a postat pe Facebook o primă reacţie, după ce edilul l-a blocat.

„Eram îngrijorat că nu-mi mai puteam urmări serialul preferat, “Aventurile lui Viziteu în ţara minunilor de pe facebook”. Plăcerea mea deosebită, de critic online, este să compar minunile alea cu realitatea. Şi nu seamănă deloc, pentru că zero nu poate semăna cu nimic, imaginar sau nu. Aşa că mi-am zis prima oară că pe primar l-a străfulgerat vreo remuşcare, apoi şi-a suflecat mânecile şi s-a apucat de treabă adevărată, fără să mai trâmbiţeze. ‘Geaba să mai aştept cum se laudă cu terminarea (doar în închipuirea lui) a vreunui proiect început de Necula sau Stavarache! Nu, cârcotaşule, mi-am zis în sinea-mi vinovată, Viziteu o fi pe caii cei mari ai muncii responsabile de primar! Dar m-am dumirit repede, iar dezamăgirea-mi crudă fu. Primarul m-a scos din lista lui! Aşadar, şi-a dat seama că nu fac parte dintre cei 8% dintre băcăuanii care l-ar mai vota.”

Tot în luna august, Fundulea l-a „ameninţat” pe primar cu o „nucleară”.

„Îi voi trimite o «nucleară» prin poştă – adică o plângere în instanţă pentru contractul său cu băcăuanii (vedeţi poza contractului), din care n-a respectat absolut nimic. Purtător de încărcătură, pe post de rachetă de croazieră, va fi un poştaş bionic (sper), ghidat de un dispozitiv gps, ca să nu-i greşească adresa. Îl va găsi, garantat, chiar şi în Brăila! Vreau despăgubire de 1 euro, adică aproximativ cât mi-ar reveni din toate salariile pe care le va returna Bacăului, aşa cum s-a angajat în acel contract”, a scris Marius Fundulea.

De altfel, pe 27 septembrie a.c., băcăuanul l-a dat în judecată pe primarul Bacăului şi îi cere restituirea salariilor, dar şi despăgubiri de 1 euro.

„Când voi fi nevoit să numesc martori, probabil că voi face un apel public la băcăuanii care s-au simţit înşelaţi”, a încheiat băcăuanul, supărat pe activitatea primarului.

Primarul nu ştie nimic despre proces

„Nu am fost informat oficial despre nicio astfel de acțiune. Dacă este adevărat, aștept o informare oficială și voi colabora cu instanța. Activitatea mea la conducerea administrației publice din Bacău este una transparentă și ușor de verificat de către oricare dintre cetățenii municipiului”, a reacţionat Lucian Daniel Stanciu Viziteu-primarul Bacăului.

În anul 2017, Primăria Bacău l-a acţionat pe Fundulea în judecată pentru neplata unei chirii, iar Judecătoria Bacău l-a obligat pe pârât să achite suma de 4.284,09 lei reprezentând chirie restantă şi 1.591,53 de lei penalităţi de întârziere.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitatea citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase