Un băiat de 15 ani s-a înecat într-o baltă artificială din județul Ialomița. Adolescentul intrase în apă pentru a se răcori și nu a mai ieșit la suprafață

Publicat: 02/07/2022, 21:59
Actualizat: 02/07/2022, 22:24

Un băiat de 15 ani a murit înecat, sâmbătă, într-o baltă artificială din Bărcănești, județul Ialomița, potrivit unui comunicat al Inspectoratului ăentru Situații de Urgență (ISU) Ialomița.

Un echipaj de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni a intervenit cu o barcă și cu o autospecială de primă intervenţie și comandă pentru căutarea adolescentului, care a intrat în apă pentru se răcori și nu a mai ieșit la suprafață.

De asemenea, la fața locului au ajuns un echipaj de scafandri de la ISU București-Ilfov și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Ialomița.

Ulterior, băiatul a fost scos din apă și au fost începute manevrele de resuscitare, în zonă fiind solicitat și elicopterul SMURD pentru ca minorul să fie dus în cel mai scurt timp la spital.

Din păcate, însă, copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult