Un băiețel de doi ani și-a ucis mama în timp ce femeia vorbea pe Zoom cu colegii de muncă. Tatăl copilului a fost arestat

Un băiețel de doi ani și-a ucis mama în timp ce femeia vorbea pe Zoom cu colegii de muncă. Tatăl copilului a fost arestat
Un băiețel de doi ani și-a ucis mama în timp ce femeia vorbea pe Zoom cu colegii de muncă. Tatăl copilului a fost arestat / Foto caracter generic: pixabay
Publicat: 15/10/2021, 11:08
Actualizat: 15/10/2021, 11:09

Un bărbat din Florida a fost arestat după ce fiul său de numai doi ani și-a împușcat mama, în luna august, cu o armă lăsată nesupravegheată.

Băiețelul de doi ani a găsit arma încărcată a lui Veondre Avery într-un ghiozdan școlar, în timp ce mama sa, Shamaya Lynn, participa la o ședință cu colegii pe Zoom, scrie bbc.com.

Avery, în vârstă de 22 de ani este acuzat de omor prin imprudență, deoarece nu a depozitat arma în condiții de siguranță.

Avery nu are încă un avocat și nu a pledat, pentru moment, în acest caz.

Bărbatul riscă 15 ani de închisoare

Pentru neglijența sa, bărbatul ar putea sta 15 ani la închisoare și ar urma să plătească o amendă de 10.000 de dolari.

Arma a fost lăsată nesecurizată în ghiozdanul copilului, care se afla pe podeaua dormitorului, precizează poliția din Altamonte Springs.

Potrivit procurorilor, copilul de doi ani a luat arma și s-a dus în spatele mamei sale, trăgând un singur foc.

Unul dintre colegii lui Lynn din conferința de pe Zoom a sunat la urgență, în urma incidentului din 11 august. Femeia a auzit un zgomot puternic și a văzut cum Lynn a căzut pe spate.

„Una dintre fete a leșinat… Era live pe cameră. Copilul ei plânge în spate”, a declarat colegul respectiv în apelul către poliție.

Avery a găsit-o pe prietena lui pe podea, plină de sânge. A chemat poliția și medicii, timp în care a încercat să resusciteze victima.

Medicii au ajuns imediat la femeia de 21 de ani, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Copilașii nu au fost răniți în urma tragediei

„Deciziile tale au consecințe”, a declarat polițistul Roberto Ruiz, marți, într-o conferință de presă. „Aveai responsabilitatea, ca proprietar de armă, să ai grijă de aceasta”.

Niciunul dintre cei doi copilași ai familiei, care se aflau în acel moment în casă, nu au fost răniți. Ambii sunt îngrijiți acum de alți membri ai familiei.

Tatăl care a dat dovadă de neglijența criminală va apărea în fața judecătorului în data de 23 noiembrie anul curent.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase