Un bărbat dintr-un cartier de lux al Capitalei creşte de câțiva ani zeci de şobolani în apartament. La ce soluții s-au gândit vecinii pentru a scăpa de rozătoare

Un bărbat dintr-un cartier de lux al Capitalei creşte de câțiva ani zeci de şobolani în apartament. La ce soluții s-au gândit vecinii pentru a scăpa de rozătoare
Sursa foto: captura video Antena 3
Publicat: 20/04/2022, 22:33
Actualizat: 20/04/2022, 22:35

Un bărbat din Dorobanţi – o zonă scumpă a Capitalei– își terorizează de cinci ani vecinii, care au observat că acesta crește pur și simplu zeci de şobolani în apartament. Oamenii l-au reclamat, specialiștii în deratizare au venit și au pus capcane, dar, vin nefericire pentru colocatari, acestea nu sunt eficiente , pentru că rozătoarele sunt deja sătule după ce primesc de mâncare de la bărbat, arată un reportaj realizat de Antena 3.

Locatarii dintr-un bloc din cartierul bucureștean Dorobanți, unde prețurile medii în imobiliare au sărit de 2.000 de euro pe metru pătrat, se plâng de câțiva ani că un vecin crește zeci de șobolani în imobil și chiar au trimis imagini video în care se vede cum rozătoarele mânâncă în camerele pline de gunoaie și, din când în când, ies la plimbare pe geam.

Proprietarul are 82 de ani şi de 5 ani locuieşte împreună cu şobolanii pe care îi şi hrăneşte, în apartamentul lui de 3 camere din Dorobanţi.

„Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă”

În imaginile primite și filmare apoi de echipa de televiziune se vede cum șobolanii mișună în interior, apoi și ies la aer în cartier

Ajunși la capătul răbdării, colocatarii l-au dat în judecată, dar nimeni nu poate lua măsuri până când nu există o decizie definitivă a instanţei, relatează Antena 3.

Potrivit preşedintelui asociației de bloc, octogenarul îi hrănește din mâncarea dată de serviciile sociale. „Autorităţile îi dau ceva mâncare caldă. El o aduce acasă, o pune în ligheane şi hrăneşte şobolanii şi îi creşte. Acum doi ani am avut şobolani tot la fel. Cred că au scos găleţi. Găleţi de şobolani. Omul nu este sănătos la cap! Că un om normal la cap nu strânge gunoaie şi nu creşte şobolani!”, a declarat acesta.

„Uitaţi. Ăla e la geam sobolan. Vai de mine. Or fi domestici dacă stau aşa pe geam. Intră în casă. Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă. Sunt oameni care cresc şerpi sau mai stiu eu ce, dar şobolani…”, spune un alt vecin cu care a vorbit echipa Antena 3.

„Procedurile judecătoreşti sunt cum sunt”

Pe lângă prejudiciile aduse valorii proprietății lor, existența șobolanilor implică riscuri pentru sănătatea locatarilor, pentru că șobolanii pot transmite opt tipuri de boli.

La sesizarea Observator, angajaţii specialiști în deratizare de la compania municipală Eco Igienizare au venit la faţa locului şi au montat capcane pentru şobolani. Totuși, capcanele nu îi vor atrage pe şobolanii deja sătui, astfel că singura soluţie a vecinilor este să facă curat în apartament cu ajutorul justiţiei.

Potrivit președintelui de bloc, Poliţia Sector 1 are în derulare o executare, urmând ca cât de curând să îi golească apartamentul. „Şi noi avem un proces câştigat de asociaţia de proprietari, tot pentru golirea apartamentului, dar procedurile judecătoreşti sunt cum sunt. Am făcut inclusiv adrese la SANEPID. Nu răspund”, a detaliat el.

Potrivit medicilor veterinari, kantavirusul poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei muşcături, dar pot lăsa semne grave prin atacarea sistemului respirator la oameni.

Potrivit sursei citate, autorităţile spun că au făcut deratizare în aproape toată Capitala, iar în parcuri sunt la a doua tură de tratament antirozătoare. Totuși, în spațiul virtual apar filmări cu șobolani în spații publice, recent chiar lângă Guvern, relatează Antena 3.

Conform Primăriei Municipiului București, pentru tratamentele de deratizare pe spațiile exterioare se folosește produsul raticid RACUMIN PASTE, care este amplasat în stații de intoxicare PVC care au un design special și sunt prevăzute cu sisteme de fixare a raticidului, care nu permit accesul altor animale în afara de șoareci și șobolani.

Raticidul este destinat eliminării rozătoarelor (șoareci și șobolani) care, prin natura habitatelor pe care le frecventează, prezintă pericol pentru sănătatea umană, întrucât sunt purtători de germeni patogeni (bacterii, virusuri) sau ectoparaziți (purici, căpușe).

„Pentru eficiența tratamentelor de deratizare, operatorii CMEIB S.A. recomandă măsuri de stopare a înmulțirii rozătoarelor pe spațiile exterioare prin ridicarea deșeurilor și menținerea curățeniei în spațiile aferente”, au transmis reprezentanții PMB.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu