Un bărbat s-a trezit paralizat după o aparentă toxiinfecţie alimentară. Când au aflat ce are, medicii l-au pus în comă indusă: „Un coşmar”

Un bărbat s-a trezit paralizat după o aparentă toxiinfecţie alimentară. Când au aflat ce are, medicii l-au pus în comă indusă: „Un coşmar”
FOTO - Caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 05/01/2023, 19:56

Asam Iqbal, tată a patru copii, credea că suferă de o toxiinfecţie alimentară, motiv pentru care s-a aşezat să se odihnească, crezând că este doar o durere temporară, scrie Mirror. La scurt timp, când a căzut din pat, a realizat să suferă de paralizie şi a alertat familia pentru a-l duce de urgenţă la spital.

Bărbatul era un om sănătos, fără alte afecţiuni medicale. Totuşi, în urmă cu 11 luni a ajuns să fie diagnosticat cu Sindromul Guillain-Barré (GBS), o afecțiune gravă care afectează nervii și deseori începe cu simptome de furnicături şi amorţeală la picioare și mâini.

Fratele său Asif a spus că Asam a mâncat puțin, după ce ar fi suferit de o intoxicaţie alimentară, aşa că au crezut că e pur şi simplu slăbit atunci când au văzut că a căzut din pat şi a avut probleme în a se ridica singur.

Simptomele care ascundeau diagnosticul rar

„Se recupera de la toxiinfecția alimentară. M-am dus să-l văd și nu arăta atât de bine. Apoi a căzut de pe pat, nu s-a putut ridica. Eu și soția lui a trebuit să-l ridicăm înapoi. Ne-am gândit că este slăbit pentru că nu mâncase”, a declarat fratele bărbatului.

Starea lui Asam a început însă să se înrăutăţească şi, pentru că o asistentă i-a înştiinţat că au de aşteptat opt ore pentru a vorbi cu o asistentă prin telefon, Asif a luat legătura de urgenţă cu un văr care este medic pentru a-i cere îndrumare. Când a auzit ce s-a întâmplat, acesta le-a spus să meargă direct la spital.

„Ne-am gândit că este prea mult, așa că am sunat un văr care este medic, el a venit și i-a spus că trebuie să sunăm la 999. A trebuit să-l ducem la spital. În acel moment nu putea decât să-și miște partea superioară a corpului. A fost un coșmar. Când am ajuns acolo mai târziu, nu-şi mai putea mișca deloc brațele”, a spus Asif, potrivit Mirror.

La spital, familia lui Asam a fost șocată să audă că bărbatul suferea de mult mai mult decât credeau ei. Medicii le-au spus atunci că are rarul sindrom Guillain-Barré. „Avea o tiroidă hiperactivă. Această veste a înrăutățit situația. S-a luat decizia de a-l pune în comă”, a adăugat Asif.

La 11 luni de la incident, bărbatul este încă în spital

„Am fost în comă timp de șase săptămâni. Abia peste două luni mi-am dat seama ce se întâmplă și ce s-a întâmplat”, a spus el. „Și la acea vreme nu puteam să vorbesc și nu puteam folosi gâtul, eram intubat. A fi în comă este o experiență ciudată, este ca și cum ai trăi într-o lume complet diferită. Este o experiență al naibii de grea.”

Bărbatul are nevoie de fizioterapie pe care nu o poate obține în acest moment pe NHS, deoarece programările sunt complet rezervate. Familia lui a lansat o pagină GoFundMe pentru a ajuta la strângerea de bani pentru a-l ajuta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine