Un bucureștean a fost amendat cu 4.500 lei pentru “propagandă electorală” pe Facebook. Marcel Ciolacu a răbufnit

Un bucureștean a fost amendat cu 4.500 lei pentru “propagandă electorală” pe Facebook. Marcel Ciolacu a răbufnit
Un bucureștean a fost amendat cu 4.500 lei pentru “propagandă electorală” pe Facebook. Marcel Ciolacu a răbufnit
Publicat: 06/12/2020, 05:53
Actualizat: 06/12/2020, 05:54

Andrei Boceanu susține că a fost vizitat, sâmbătă seara, de poliție, care l-a amendat pentru propagandă electorală pe o rețea socială, după încheierea campaniei. Marcel Ciolacu a răbufnit după ce a aflat povestea.

Bucureșteanul s-a ales cu o sancțiune de 4.500 lei pentru că a sfătuit cetățenii să voteze contra actualului guvern. Pe Facebook, bărbatul a povestit, cu lux de amănunte, prin ce a trecut, publicând, totodată, şi procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Nu am fost sancționat niciodată de Facebook pentru postările mele și nu am avut vreodată contul blocat sau suspendat. Dar în urmă cu o oră mi-a bătut poliția la ușă, cu un cadou de Moș Nicolae: amendă pentru propagandă.

Contravenția constatată a fost următoarea:

Susnumitul a continuat propaganda electorală după încheierea acesteia, respectiv a săvârșit această abatere prin postarea în mediul on-line pe rețeaua de socializare Facebook a unui mesaj prin care îndeamnă alegătorii să participe la procesul de votare pentru îndepărtarea de la guvernare a unui partid politic’.

M-au întrebat dacă am obiecțiuni. Am scris: ‘Nu aveam cunoștință că postarea unui mesaj cu conținut politic poate fi considerată contravenție’.

I-am întrebat pe domnii polițiști (au fost prezenți patru) dacă reprezintă contravenție postarea unui mesaj prin care să vă povestesc pățania din seara aceasta și să solicit sfaturi privind calea de urmat. Mi-au spus că nu, așa că sper să nu-mi mai bată iar la ușă. Doamne ferește să devin recidivist…

PS: Am uitat să spun că domnii polițiști au fost drăguți și mi-au dat amenda minimă: 4500 lei…

PPS: În comentarii am atașat și documentul (cu eliminarea datelor personale), ca să nu credeți că fac glume de genul acesta…”, a scris Andrei Boceanu pe Facebook.

Marcel Ciolacu: “România nu trebuie și nu poate fi transformată în stat polițienesc!”

Marcel Ciolacu a aflat întreaga poveste și promite că PSD îi va pune la dispoziție lui Andrei Boceanu un avocat, care să-l reprezintă în instanță, după ce va contesta amenda primită.

NU! România nu trebuie și nu poate fi transformată în stat polițienesc! Există instanțe de judecată, iar avocatul îl asigurăm noi. Și mai există votul! Cu sete!”, scrie liderul PSD pe Facebook.