UPDATE | Ce s-a întâmplat, de fapt, cu banii distruși de un comediant britanic într-un tocător, supărat că David Beckham a acceptat să devină ambasador al CM 2022 din Qatar (VIDEO)

Publicat: 21/11/2022, 21:25
Actualizat: 21/11/2022, 21:28

Comediantul britanic Jow Lycett a tocat bancnote în valoare de 10.000 de lire sterline, duminică, după ce David Beckham – fostul căpitan al echipei de fotbal a Angliei – a acceptat să devină ambasador al Cupei Mondiale din Qatar.

UPDATE – Comediantul britanic Jow Lycett a infirmat că ar fi distrus banii

Duminică, a părut că Jow Lycett ar fi pus suma respectivă într-un tocător de lemne, dar luni a declarat că nu a mărunțit, de fapt, banii și că aceștia au fost donați unei organizații de caritate pentru drepturile LGBTQ+.

„A fost o amenințare goală menită să facă lumea să vorbească”, a spus Lycett.

Știrea inițială:

Săptămâna trecută, el îi dăduse un ultimatum lui Beckham pentru a rupe legăturile cu gazda Cupei Mondiale, caz în care ar fi donat banii, dar cum David nu i-a răspuns la ultimatum… comediantul a trecut la fapte, duminică.

Lycett, îmbrăcat într-o rochie în culorile curcubeului, a postat un clip cu el punând două teancuri de bancnote de 5 lire sterline într-un tocător de crengi.

Totuși, Beckham nu a confirmat public că ar fi aflat de mesajul comediantului, potrivit Digi 24.

Jow Lycett i-a reproșat fostului fotbalist, care a jucat pentru Manchester United și Real Madrid, că lucrează pentru Qatar, țară care a fost criticată pentru tratamentul aplicat muncitorilor străini, nerespectarea drepturilor LGBTQ+ și legile sociale restrictive.

Lycett declarase anterior că Beckham era un model pentru comunitatea gay, dar a ales să lucreze pentru Qatar, care este „unul dintre cele mai rele locuri din lume pentru a fi gay”.

Homosexualitatea este ilegală în Qatar

Homosexualitatea este ilegală în Qatar, iar organizatorii Cupei Mondiale de fotbal din această țară au avertizat vizitatorii împotriva manifestărilor publice de afecțiune, dar au spus că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de mediul de proveniență, este binevenită la eveniment.

Totodată, Qatarul a negat acuzațiile de abuzuri asupra muncitorilor și de mită pentru a obține drepturile de organizare.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase