Un deputat din Alba spune că vrea să-și vândă mașina pentru a-și plăti factura la curent. Ce sumă are de plată

Un deputat din Alba spune că vrea să-și vândă mașina pentru a-și plăti factura la curent. Ce sumă are de plată
Sursa foto: Facebook/Daniel-Gheorghe Rusu
Publicat: 02/10/2022, 23:30
Actualizat: 03/10/2022, 04:39

Deputatul de Alba Daniel-Gheorghe Rusu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care își scoate la vânzare autoturismul pentru a reuși, spune el, să-și plătească factura primită de la furnizorul de energie electrică.

Rusu, de la Partidul Alternativa Dreaptă, și-a scos la vânzare autoturismul, fabricat în anul 2002, cu 2.460 de lei, adică valoarea ultimei facturi de energie electrică.

În mesaj, deputatul a atașat și o fotografie cu factura primită, din care reiese că a fost facturat de către furnizor pentru perioada mai-septembrie, în baza unor estimări, pentru că, cel mai probabil, Rusu nu a comunicat indexul.

Sursa foto: Facebook/Daniel-Gheorghe Rusu

„Vând Peugeout 206 cabriolet din anul 2002, benzinar, preț «ne-negociabil», 2.460 lei (pentru a-mi achita factura la Electrica)! Nu este o glumă!”, scrie deputatul pe Facebook.

În unul dintre comentarii, deputatul explică faptul că această ultimă factură primită de el nu reflectă consumul real, având în vedere că este plecat 23 de zile pe lună la București, iar soția sa lucrează până târziu, așadar nu consumă foarte mult curent.

Factură de 10.000 de euro la energia electrică pentru o clientă din Timișoara

Avocatul Adrian Cuculis a prezentat, pe pagina sa de Facebook, o factură uriașă primită de la furnizorul de energie electrică de către o clientă din Timișoara.

Este vorba despre o factură de peste 10.000 de euro, despre care avocatul spune că este ilegală, deoarece este bazată pe o regularizare pe patru ani. Mai exact, factura emisă de furnizor este pentru perioada 11.09.2017 – 10.10.2021 și are total de plată 50.697,01 lei, peste 10.000 de euro.

Interesant este că, potrivit facturii, clienta nu are debite restante, iar la un calcul simplu, consumul împărțit la cele 49 de luni cuprinse în regularizare ar însemna 1.732 kWh pe lună.

Cuculis spune că a văzut în ultima perioadă facturi uriașe, dar că aceasta „le bate pe toate”.

„10.000 de euro factura la curent!!! Vă bombardez din nou cu niște informații tot în zona curentului electric și a facturii la curent. N-am pomenit să văd așa ceva… să ți se facă regularizare pe 4 ANI DE ZILE și să ai de plătit 10.000 de euro curentul electric, la o casă!

Erau niște cetățeni acum câteva zile cu factura de 30.000 de lei, însă asta le bate pe toate… 50.000 de lei factura la curent. Regularizarea asta este ilegală.

Noi am inceput deja procesele cu furnizorii de energie electrică și se transformă ușor, ușor în procese colective, exact așa cum le anunțasem”, scrie avocatul pe Facebook, unde a și publicat o fotografie cu factura primită de clienta din Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase