Un deputat propune ca românii care se întorc în țară din Diaspora să cumpere case la 1 euro

Un deputat propune ca românii care se întorc în țară din Diaspora să cumpere case la 1 euro
Publicat: 26/07/2021, 17:14

Un deputat propune ca românii care se întorc în țară să aibă posibilitatea să intre în posesia caselor abandonate, în schimbul prețului de 1 euro, un model implementat în Spania sau Italia. Reprezentanții partidului AUR spun că ”România se confruntă cu o criză demografică extrem de pronunțată”, iar casele abandonate ar trebui să intre  în posesia românilor stabiliți în Diaspora.

”Casele acestea sunt, în acest moment, peste tot în România. Sunt case abandonate, părăsite, și care ar trebui să revină, să facilităm legislativ intrarea lor în posesia primăriilor pentru ca acestea să fie puse la dispoziția celor care doresc să se reîntoarcă în locurile de baștină. Propunerea noastră vine în sprijinul comunităților de români din afara granițelor, din Diaspora.

Am dovedit că ne preocupă realmente această situație și această idee este implementată în Italia, în Spania, unde în zonele părăsite ți se oferă casă și loc de muncă pentru a repopula anumite zone care sunt depopulate.

România se confruntă cu o criză demografică extrem de pronunțată, iar acest subiect nu este în niciun fel tratat de către actuala coaliție sau de restul partidelor care s-au perindat la putere”, a povestit deputatul AUR, Dan Tanasă la Antena 3.

”Trebuie, în primul rând, să facilităm acordarea de terenuri pentru tineri, să își construiască case și trebuie să facilităm acest proces în care casele abandonate din toate zonele din România să intre mai ușor în posesia primăriilor, care la rândul lor să le pună la dispoziția celor care doresc să își construiască o casă sau să o consolideze.

Și în mod evident nu putem construi România pe care ne-o dorim decât împreună. Și schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Este primul pas. În loc ca în fiecare an să creștem numărul de permise acordate muncitorilor din Vietnam, din Pakistan, din Indonezia, România trebuie să găsească soluții urgente pentru ca cei 4 milioane de români care muncesc în Occident  să revină în țara lor natală unde au bunicii îngropați. AUR vine cu soluții concrete!”, a adăugat  Tanasă.

Dintre nenumăratele orașe italiene aflate în pierdere accelerată de populație sau cu probleme financiare care au ales să vândă case dărăpănate cu doar un euro, Sambuca di Sicilia a fost, fără îndoială, cel mai de succes, scrie CNN.

Programul ”o casă la 1 euro” a înregistrat un succes major

La doi ani de la programul din 2019, autoritățile locale primesc în continuare cereri de la străini interesați să cumpere una dintre casele scoase la vânzare la prețuri avantajoase ale orașului și au decis acum că este momentul potrivit să vândă încă aproximativ 20 de clădiri abandonate, dintre care multe sunt case adiacente, oferind cumpărătorilor o oportunitate de a cumpăra mai multe proprietăți.
Proprietățile alese, toate situate în vechiul cartier „saracen” din centrul istoric al Sambuca, au fost abandonate după ce un cutremur catastrofal a zguduit Valea Belice a Siciliei în 1968 și a devastat zona.
Tocmai au ieșit la licitație la un cost inițial de doi euro, pentru a fi vândute celui mai mare ofertant, așa cum a fost cazul în 2019. Noua schemă a fost lansată pe 15 iulie, iar formularele de cerere pot fi descărcate de pe site-ul orașului.
Procesul de înscriere se închide pe 5 noiembrie. Odată ce toate cererile sunt analizate și luate în considerare, va avea loc o licitație publică, probabil după câteva săptămâni.
Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Gigi Becali plânge în hohote în fața preoților! Imagini tulburătoare cu miliardarul, în cadrul unui...
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ea este femeia care i-a luat mințile lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 82...
Fotbalistul lui Dinamo, înjunghiat cu sabia de interlopul `Fane Căpățână`, lider al antivacciniştilor: `De ce...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Care e, de fapt, zodia binecuvântată de Dumnezeu
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Dan Bittman: „Nu există niciun scenariu roșu în Timișoara. Este o minciună sinistră”
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Denise Rifai, ULUITOR în propria emisiune! Dezvăluiri FABULOASE. Ce a făcut la MISA, la 'spirală'...
BOMBĂ! Dan Bittman, anunț ȘOC: ‘Să văd dacă sunt un dobitoc’
Un CONSILIER din PORTUL Constanța a fost numit ȘEFUL companiei naționale de AUTOSTRĂZI!
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Vestea care cutremură Europa: Lovitură devastatoare pentru Angela Merkel. Ce va urma?
BOMBA zilei de la PFIZER! Adio, vaccin! Veste șoc pentru toată lumea
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...