Un elicopter aflat în misiune s-a prăbușit în Pakistan. Șase persoane, între care doi ofițeri, și-au pierdut viața

Un elicopter aflat în misiune s-a prăbușit în Pakistan. Șase persoane, între care doi ofițeri, și-au pierdut viața
Sursa foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 26/09/2022, 18:35

Șase persoane și-au pierdut viața, după ce un elicopter al armatei pakistaneze s-a prăbușit în provincia Balochistan, aflată în sud-vestul Pakistanului, în timp ce se afla într-o misiune, duminică seara.

Printre persoanele aflate la bord erau și doi ofițeri, potrivit Al Jazeera. Elicopterul s-a prăbușit duminică seara în timpul unui zbor operațional în apropierea orașului Khost, la aproximativ 121 de kilometri de capitala Balochistan, Quetta, a transmis Armata Pakistanului, potrivit unui comunicat de presă.

„Un elicopter aflat într-o misiune de zbor s-a prăbușit noaptea trecută. Șase membri ai personalului, inclusiv doi majori ai armatei (ambii piloți) au murit în accident”, se arată în comunicat.

Declarația armatei nu a oferit detalii cu privire la cauza incidentului sau natura operațiunii desfășurate în zonă. Într-o postare pe Twitter, prim-ministrul Shehbaz Sharif și-a exprimat luni condoleanțele pentru soldații decedați și familiile acestora.

Autoritățile au spus că investighează incidentul, al doilea în mai puțin de două luni.

La 1 august, un alt elicopter al armatei s-a prăbușit în districtul Lasbela din Balochistan în timpul unei operațiuni legate de inundații. În accident, au murit șase persoane, inclusiv un oficial superior al armatei.

Balochistan, cea mai mare provincie din Pakistan, este, de asemenea, centrul unei mișcări separatiste vechi de zeci de ani.

Diverse grupuri armate cu sediul în provincie au revendicat atacuri asupra forțelor de securitate pakistaneze în trecut.
Cu toate acestea, niciun grup nu a revendicat până acum incidentul de duminică seara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase