Un hoț care a furat o geantă dintr-o gară a fost prins după ce s-a îmbrăcat cu hainele victimei

Un hoț care a furat o geantă dintr-o gară a fost prins după ce s-a îmbrăcat cu hainele victimei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06/07/2022, 12:57

Victima, de loc din județul Giurgiu, se afla în Gara Burdujeni (Suceava), când s-a trezit că a rămas fără bagaj. S-a adresat polițistului de serviciu din gară, anunțând că și-a lăsat bagajul voluminos în sala gării, plecând să mănânce ceva, iar la întoarcere, după aproximativ 20 de minute, nu l-a mai găsit.

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava s-au uitat pe înregistrările sistemului video și au văzut cum un individ s-a învârtit pe lângă bagaj, preț de câteva minute, după care s-a hotărât să plece cu el. A mers după clădirea toaletei din gară și a început să umble prin valiză. A luat portofelul și alte bunuri, după care și-a aruncat propriile haine și s-a îmbrăcat și încălțat cu ce a găsit în geanta tânărului din județul Giurgiu.

Nu a mai stat pe gânduri și a luat primul tren spre Botoșani, dar nu avea să știe că în tot acest timp polițiștii de la Biroul Județean al Poliției Transporturi Botoșani erau pe urmele lui, iar la scurt timp a fost idenficat după hainele furate.

A ajuns din nou după gratii

Ionuț Avârvărei, în vârstă de 37 de ani, din Ștefănești – Botoșani, ajuns din nou după gratii fiind pus sub acuzare pentru infracțiunea de furt. Suspectul a recunoscut comiterea faptei.

Toate bunurile furate din geanta sustrasă din Gara Suceava au fost recuperate și restituite posesorului. Prejudiciul a fost estimat de proprietar la 2.000 de lei. Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava au constatat că Ionuț Avârvărei este hoț recidivist.

Polițiștii le recomandă călătorilor să-și supravegheze  tot timpul bagajele, mai ales în această perioadă în care gările sunt aglomerate.