FOTO-VIDEO | Un incendiu puternic a cuprins mai multe hale cu mase plastice din Buzău. A fost emis mesaj RO-Alert

Publicat: 20/06/2022, 23:08
Actualizat: 21/06/2022, 00:34

Patru hale cu mase plastice au fost cuprinse de flăcări, luni seara, în Buzău. Incendiul este violent și se manifestă cu degajări mari de fum, fiind emis și un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zonă.

„Incendiu produs la 2 hale industriale, extins ulterior la alte 2 hale, din municipiul Buzău. Arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață min. 3.000 mp. Pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare, a fost emis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert”, a declarat  purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduț Pîrvu, pentru Mediafax.

FOTO – ISU Buzău

„Din cauza vântului puternic care poate genera extinderea flăcărilor, mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu alte trei mașini de stingere (2 de la ISU Ialomița, 1 de la ISU Brăila) și cu o Autoscară de la ISU Vrancea. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău. Până la acest moment, nu au fost raportate victime”, a adăugat el, care a spus că „a fost activat codul portocaliu, ceea ce înseamnă că turele libere vin la unitate”.

Pericolul extinderii flăcărilor a fost eliminat

Ulterior, incendiul de la halele din Buzău este localizat pe o suprafață de 2.000 mp, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat, a anunțat același Vlăduț Pîrvu.

„La acest moment, incendiul este localizat pe o suprafață actuală de 2000 mp, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative aflate la locul de manifestare intervin pentru stingerea incendiului”, anunță Vlăduț Pîrvu.

FOTO & VIDEO – ISU Buzău

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult